Nyt tärähti huikea arvio Kalle Rovanperästä! ”Kenelläkään muulla ei ole mitään palaa”

Kalle Rovanperä on yksi suurimmista suosikeista rallin MM-kauden seuraavassa osakilpailussa Portugalissa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä on ajanut tällä kaudella kaksi osakilpailua. Ruotsissa hän rysäytti Toyotallaan ulos kärkipaikalta, mutta maaliskuun lopussa suomalaistähti kävi pokkaamassa Keniassa Safari-rallin voiton – ja vieläpä näytöstyyliin.

Rallin MM-sarjassa siirrytään nyt sorakisoihin. Vain noin puolet tämän kauden kisoista ajava Rovanperä pääsee nyt käyttämään valttikorttiaan eli lähtöpaikkaansa MM-sarjan kärkikuljettajien takana.

Sorakisoissa tästä on yleensä etua – ja etenkin Portugalissa. Rovanperä on muutenkin tottunut menestymään Porton ympäristössä ajettavassa kilpailussa.

Rallit.fin toimittajat Toni Heinonen ja Aki Hietavala ennakoivat Portugalin MM-rallia Rallipodin tuoreessa jaksossa. Hietavala täräytti Rovanperästä huikean arvion.

– Portugalissa Kalle Rovanperä on ainoa ja ehdoton voittajasuosikki. Kenelläkään muulla ei ole mitään palaa Kallen vauhtiin. Mulla ei ole oikeastaan muuta sanottavaa pääluokasta, Hietavala naulasi.

– Eikö edes (Sebastien) Ogierilla ole mitään saumoja? Heinonen kysyi.

– Ei mitään asiaa Kallen kyytiin. Kalle on voittanut tämän kisan kahtena edellisenä kertana etuauton roolissa. Nyt hän pääsee vielä hyvältä lähtöpaikalta kisaan. Voiton voi viedä vain se, jos hänelle iskee ruotsimainen ylihöntyily ja hän kolauttaa kiveen. Mutta tuskinpa. Hän näytti Keniassa, mitä silloin tapahtuu, kun ajetaan rallia, Hietavala vastasi.

Lue myös: Portugalin MM-rallissa kaksi ääripäätä – tämä kaikki sinun pitää tietää Kalle Rovanperän menestyskisasta

Toyota lyö ensimmäistä kertaa tällä kaudella molemmat osa-aikaiset kuljettajansa eli Rovanperän ja Ogierin samaan kisaan. Näin Toyotalla on loistava tilaisuus lähteä jahtaamaan isoa pistepottia valmistajien MM-sarjaan. Rovanperä ja Ogier ovat ennakkoon kovimmat luut kilpailussa.

– (Thierry) Neuville ja (Elfyn) Evans joutunevat kärsimään aika tavallakin ensimmäisinä autoina, jos keli on kuiva. Heillä on aikamoinen työmaa päästä taistelemaan huippusijoituksista, Heinonen tuumi.

Rallipodin uudessa jaksossa puretaan atomeiksi myös pari viikkoa sitten ajetun Kroatian MM-rallin anti. Lisäksi pureudutaan Sami Pajarin urakehitykseen, jota arvioi suomalaistoivon itsensä lisäksi myös Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala. Joko Pajarilla on tukevasti jalka Toyotan WRC-tiimin oven välissä?

Kuuntele alta Rallipodin tuorein jakso! Voit kuunnella sen myös Spotifyssä – ja muista pistää samalla Rallipodi tilaukseen!

Lue myös nämä