Kalle Rovanperältä uskomattoman kypsää puhetta supermenestyksen jälkeen

Toyotan Kalle Rovanperä otti ison niskalenkin mestaruustaistelussa, kun suomalaistähti ajoi täydet 30 pistettä Viron MM-rallista.
Jonne Halttunen ja Kalle Rovanperä
Jonne Halttunen ja Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä dominoi rallia ajamalla lauantaina ja sunnuntaina kaikille erikoiskokeille pohja-ajan. Kisan päättäneeltä Power Stage -pätkältä Rovanperä otti tärkeät viisi lisäpistettä pätkän ykkösajasta. MM-sarjassa Rovanperän johto kasvoi jo 55 pisteeseen ennen tallikaveri Elfyn Evansia.

– Oli aika täydellinen viikonloppu. Hyvä fiilis on, kun meni niin nappiin. Harmi, että emme päässeet Ottin (Tänak) kanssa ajamaan kilpaa. Se olisi varmasti ollut kovaa kilvanajoa ilman hänen aikasakkoaan, Rovanperä sanoi.

Rovanperä oli Virossa murskaavan ylivoimainen. 22-vuotias suomalaistähti haki aikoinaan rallioppinsa alaikäisenä juuri Baltian maista, joten ei ihme, että Viron MM-ralli on mieluinen. Kyseessä oli jo kolmas perättäinen voitto Rovanperälle Viirosta.

– Tykkään näistä teistä tosi paljon. Myös sora on mieluisempi kuin esimerkiksi Suomen rallissa. Siitä se vauhti syntyy, kun voi omalla ajolla ja rennolla rytmillä ajaa, Rovanperä kertoi.

– Ei tarvinnut minkään asian kanssa taistella tänä viikonloppuna ja auto istui käteen. Myös nuotti oli kohdillaan, koska pätkät ovat tuttuja. Silloin kun kaikki natsaa, voi vaan ajaa rennosti omaa ajoa. Ei tarvitse ottaa riskejä, mutta tietää jokaisen paikan ja miten niihin menee optimaalista vauhtia. Siitä se vauhti tulee.

Rallin MM-sarja jatkuu vajaan kahden viikon päästä Keski-Suomessa. Kotiteillään Rovanperä ei ole toistaiseksi onnistunut voittoa juhlimaan. Suomalaiskuski uskoo, että M-Sport Fordin Tänak tulee sisuuntuneena Suomen kisaan. Kotikisassaan Tänakin ralli meni pilalle jo ennen kisan alkua moottorin vaihtamisesta aiheutuneen viiden minuutin aikasakon takia.

– Niin kuin viime vuonna nähtiin, Ott tuli aika kovaa, vaikka hän taisi lähteä toisena autona vai kolmantena. Nyt hän lähtee neljäntenä, joten varmasti on tosi vaikeaa ajaa Ottia vastaan kilpaa Suomessa. Ainahan me ajetaan täysiä niin kovaa kuin päästään ja siellä on sama homma. Kyllähän se olisi hienoa sekin kisa voittaa, Rovanperä summasi.

Muhkea johtoasema MM-sarjassa tietää myös sitä, ettei Rovanperän kannata väkisin lähteä runnomaan kotikisan voitosta.

– Kyllähän se on vähän sama homma kuin viime vuonna. Sieltä tarvitaan hyvät pisteet enemmän kuin mitään muuta. Se on vähän hyvä asia ja vähän huono asia sitä kisaa ajatellen, Toyota-tähti mietti.

– Totta kai sarjan kannalta ei ole ihan optimaalitilanne lähteä vetämään sinne mitään älyttömyyksiä, minkä esimerkiksi Ott tekee hyvältä lähtöpaikalta kuten viime vuonna. On vaikeaa haastaa hänet, mutta totta kai meidän pitää yrittää tehdä kotikisassa parhaamme.

Katso alapuolelta sunnuntain aamupäivän erikoiskokeiden parhaat palat.

Lue myös nämä