Kalle Rovanperällä iso etumatka MM-taistossa – pystyykö kukaan enää saavuttamaan suomalaista?

Kalle Rovanperän johto rallin MM-sarjassa venähti entisestään, kun suomalaistähti ajoi voittoon sunnuntaina päättyneessä Viron MM-rallissa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperän kolmas perättäinen voitto Virossa tuli näytöstyyliin. Toyota-kuljettaja ajoi pohja-ajan lauantain ja sunnuntain jokaisella erikoiskokeella ja kuittasi ykköstilan lopulta 52,7 sekunnin erolla Hyundain Thierry Neuvilleen. Esapekka Lappi ajoi Hyundaillaan kolmanneksi Tarton seudulla.

Rovanperä kaapi Virosta lopulta täydet 30 MM-pistettä, kun hän latasi kärkiajan kisan päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella.

Lue myös: Kalle Rovanperälle historiallisen huima voitto! Suomalaiskuskin toinen mestaruus askelta lähempänä

MM-taulukossa Rovanperällä on peräti 55 pisteen etumatka tallitoveriinsa Elfyn Evansiin, kun jäljellä on viisi osakilpailua. Suomalaisen pistejohto on jo sitä luokkaa, että toinen mestaruus alkaa vaikuttaa todennäköiseltä.

Evansin kannassa taulukossa ovat Neuville ja M-Sportin Ott Tänak. Evans sijoittui Virossa neljänneksi, kun taas Tänak joutui tyytymään kotikisassaan kahdeksanteen sijaan saatuaan viiden minuutin aikasakon jo ennen rallin starttia.

Lue myös: Rallin MM-sarjan sääntöihin muutos Ott Tänakin tapauksen vuoksi?

Seuraava osakilpailu ajetaan Rovanperän kotiseudulla Jyväskylässä, missä hallitseva maailmanmestari on jälleen yksi suurimmista voittajasuosikeista. Voitto Suomesta voisi katkaista lopullisesti Rovanperän haastajien selkärangan.

Suomen jälkeen MM-rallit ajetaan vielä Kreikassa, Chilessä, Keski-Euroopassa sekä Japanissa. Kreikan rajussa sorakisassa Rovanperän on vaikeaa kairata voittoa avauspäivän auraustehtävien vuoksi, mutta Chilen nopeammassa sorarallissa Rovanperällä on paremmat saumat huipputulokseen.

Virossa kolmanneksi sijoittunut Esapekka Lappi jatkaa MM-sarjassa kuudennella tilalla. Pieksämäkeläisellä on matkaa viimeiseen MM-mitalisijaan 25 pistettä.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet kokonaisuudessaan täältä.

Suomen MM-ralli ajetaan 3.-6. elokuuta.

Katso alta kooste sunnuntaiaamun tapahtumista Viron MM-rallissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat