Teemu Suniselta vakuuttava debyytti Rally1-auton ratissa – ”Potentiaalia olisi ollut ajaa kovempaa”

Teemu Suninen teki komean debyytin Rally1-auton ratissa Viron MM-rallissa viikonloppuna.
Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suninen ajoi ensimmäisessä kisassaan uuden sukupolven autoilla viidenneksi. Kykyjä oli kovempaankin kyytiin, mutta suomalaiskuski noudatti tarkasti tiimin toivetta tuoda auto varmasti maalilipulle saakka.

– Tämä oli juuri sitä, mitä haimme. Toki vauhti voisi olla aina kovempaa, mutta tässä kisassa oli tärkeintä saada kaikki kilometrit talteen. Yhtään tilannetta ei edes ollut, mikä kertoo, että potentiaalia olisi ollut ajaa kovempaakin, Suninen selvitti Rallit.fille.

– Meidän roolinamme oli kolmoskuskin roolissa varmistaa tallipisteitä. Varsinkin perjantai ja lauantai piti ajaa fiksusti. Se oli kaikkein tärkeintä.

Sunisen mukaan yksi tärkeä Viron rallin anti oli juurikin se, että perusvauhdilla suomalaiskuski pystyi ajamaan terävimmän kärjen takana parhaan tuloksen.

– Pääasia oli, että itse tietää, mistä niitä sekunteja voisi ottaa. Ei tarvitse ihmetellä. miksi muut ajavat niin kovaa. Rutiinin avulla vauhtia voi vähitellen nostaa. Pojat ovat kuitenkin ajaneet paljon näillä autoilla. Kymmenyksiä löytyy sieltä täältä, kun tietää, että voiko ajaa nostamatta vai ei, Suninen mietti.  

Sunisen osalta varmaa on, että hän jatkaa Rally1-auton ratissa myös vajaan kahden viikon päästä Suomen MM-rallissa. Tavoite on päästä askel lähemmäksi kärkeä.

– Nyt on vähän enemmän kokemusta, että tietää, mitä autolta haluaa ja mitä se tekee eri olosuhteissa. Toivotaan, että voimme vähän vauhtia nostaa Suomessa. Isoin yllätys on ollut auton säätäminen. Tuo 500 hevosvoimaa vaatii aika paljon vetopitoa. Siihen pitää jatkossa keskittyä enemmän, Suninen totesi.

– Katsotaan sitten Suomen kisan jälkeen, mitä tulevaisuus tuo. Täällä ainakin pystyimme tekemään sen, mitä tiimi pyysi ja mitä oli tavoitteena. Se on positiivista. Vähän ottaa vielä aikaa, että voi tallikavereita haastaa. Monen kuskin osalta on nähty, ettei Rally1-autolla ole niin helppoa aloittaa.

Uusi rooli on ollut Suniselle mieleen. Hyundailla suomalaiskuski on päässyt ajamaan todellisessa ammattilaisporukassa.

– Nyt olen tiimissä, missä tehdään hyvin töitä. Kun pyytää jotain, niin siihen vastataan. Kaikki ovat sillä tasolla, että töitä pitää tehdä. Jos me näissä karkeloissa ollaan, niin haluan, että kaikki tekevät parhaansa ja mitä on mahdollista.

Katso alapuolelta Viron MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat