Sebastien Ogier sai ainutlaatuisen kunnian – presidentti joutui turvautumaan lunttilappuun

Toyotan rallitähti Sebastien Ogier on saanut suurimman mahdollisen kunnianosoituksen kotimaassaan Ranskassa.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier juhli Kroatiassa 100. palkintosijaansa. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ranskan presidentti Emmanuel Macron löi Ogierin Kunnialegioonan ritariksi. Ogier kertoi asiasta Instagram-tilillään.

Ogierin lyöminen ritariksi tapahtui Elysee-palatsissa. Presidentti Macron ei voinut muistaa kaikkien palkittujen nimiä tai ansioita ja hänen adjutanttinsa piti presidentin edessä ”lunttilappua”.

Ogier on voittanut kahdeksan ralliautoilun maailmanmestaruutta. Vain hänen maanmiehellään Sebastien Loebilla on mestaruuksia enemmän. Loeb on voittanut yhdeksän mestaruutta.

– Tämä on ollut erityinen hetki, ja tapaaminen presidentti Macronin kanssa jää ikuisesti mieleeni, Ogier kirjoitti Instagramissa.

– Tämä on minulle myös tilaisuus katsoa taaksepäin koko omaa polkuani ja kiittää kaikkia niitä, jotka ovat tukeneet uraani, Ogier jatkoi.

Ogierin lisäksi Kunnialegioonan ritareiksi on moottoriurheilijoista lyöty aiemmin muun muassa F1-maailmanmestari Alain Prost, Jean Alesi sekä yhdeksän rallimestaruuden Loeb.

Ogier, 40, aloitti rallin MM-sarjassa vuonna 2008. Hän voitti maailmanmestaruuden vuosina 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2020 sekä 2021.

Ogier rikkoi Kroatian MM-rallissa huhtikuussa komean rajapyykin, kun hän nappasi jo uransa 100. palkintosijan.

– Minulla oli urallani vaihe, kun en arvostanut voittamista tarpeeksi, kun siitä tuli niin rutiinia. Vanhemmiten näitä on oppinut arvostamaan entistä enemmän, Kroatian MM-rallin voittanut Ogier sanoi huiman saavutuksensa jälkeen.

Lue myös nämä