Jari-Matti Latvala hehkutti Rovanperän historiallisen kovaa suoritusta – ”Todella ilmiömäinen!”

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala ylisti puolustavan maailmanmestarin Kalle Rovanperän suoritusta Viron MM-rallissa.
Kalle Rovanperä ja Jari-Matti Latvala
Kalle Rovanperä ja Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vaikka Rovanperän menestystä osattiin odottaa, oli dominoiva esitys ja 13 perättäistä pohja-aikaa yksi kovimmista suorituksista rallin MM-sarjan kautta historian.

Multimestari Sebastien Loeb ylsi aikoinaan 14 perättäiseen pohja-aikaan Kyproksen rallissa, mutta Rovanperä ei jäänyt kauas ennätyksestä.

– Todella ilmiömäinen suoritus. Tämä on kuitenkin vähän niin kuin Kallen kotikisa ja ralli, josta hän eniten tykkää. Hän on oppinut ajamaan näissä olosuhteissa nuorena poikana. Vähän sama juttu kuin minä opin nuorena ajamaan lumella. Se oli silloin minulle kaikista neutraalein olosuhde, Latvala summasi Rallit.fille.

-Perjantaina jo näki, kun Kalle ajoi ensimmäiseltä lähtöpaikalta, että kun hän pystyi ajamaan niin kovaa ja hallitsemaan tilannetta, niin oli vähän viitteitä, mitä se voi olla lauantaina. Sitten hän pystyi dominoimaan hommaa. Aivan loistava suoritus Kallelta.

Latvala kuitenkin povaa vajaan parin viikon päästä ajettavasta Jyväskylän MM-rallista Rovanperälle vaikeampaa kisaa. Rovanperän pitää jälleen miettiä myös MM-tilannetta, kun sarjaa on jäljellä enää viiden kisan verran.

– Jyväskylä on vaikeampi kisa voittaa Kallelle kuin tämä ralli. Jyväskylä on pinnaltaan ja profiililtaan niin erilainen. Sitten on toki myös kotikisan paine, vaikka ei Kalle näistä hommista yleensä mitään painetta ota. Hänellä on siinä mielessä helppo lähteä siellä ajamaan. Ehkä siellä ensimmäisenä autona on kuitenkin vaikeampi olla kuin täällä, Latvala sanoi.

Valmistajien MM-sarjassa Toyota kasvatti etumatkansa arkkiviholliseen Hyundaihin nähden 57 pisteeseen. Latvalan tiimin kolmas perättäinen mestaruus on jo varsin lähellä.

– Onhan pistepuolella mennyt mahtavasti eteenpäin. Täytyy olla tosi tyytyväinen siihen. Kyllähän tuo Hyundai on silti koko ajan kehittynyt ja mennyt eteenpäin. He laittavat meitä ahtaalle. Siellä on nyt uusi tekninen johtaja ja tiedän hänen tavoitteensa, että voittoja pitää tulla. Tiedän hänen kokemuksensa VW:n ajoilta, joka on vahvaa, Latvala muistuttaa.

– He tekevät koko ajan töitä ja tulevat paremmiksi. Kyllä meidänkin pitää jatkuvasti ylläpitää omaa vauhtia ja tekemistä, että pysytään kärjessä.

Katso alapuolelta Viron MM-rallin ratkaisuhetket.

Lue myös nämä

  • Uusimmat