MM-rallipomolta mielenkiintoista vihjailua Netflixistä – yksi seikka esteenä

Rallin MM-sarjan promootioyhtiö on käynyt neuvotteluita suoratoistopalvelu Netflixin kanssa.
Sebastien Ogier
Rallin MM-sarjalle kaivataan entistä suurempaa yleisöä. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan isoveli, niin ikään Kansainvälisen autoliiton FIA:n alle kuuluva F1-sarja osui häränsilmään aloitettuaan yhteistyön Netflixin kanssa. ”Drive to Survive” sukelsi formula ykkösten kulisseihin ja sai loistavan vastaanoton suurelta yleisöltä heti ensimmäisellä tuotantokaudellaan, joka julkaistiin vuonna 2019.

Sittemmin tuotantokausia on julkaistu jo kuusi. Eikä loppua ole vielä näkyvissä.

F1-sarjan kannalta merkittävintä oli se, että sarja houkutteli uusia yleisöjä lajin pariin. Juuri sitä myös rallin MM-sarja kaipaisi tällä hetkellä.

Rallin MM-sarja etsii parhaillaan uutta suuntaa ja uusia tapoja herättää kiinnostusta yhä useammassa fanissa.

– Drive to Survive oli käännekohta moottoriurheilun raportoinnissa. Se osui oikeaan aikaan. Mutta meidän täytyy olla varovaisia, sillä pelkästään tällaisen sarjan tuottaminen ei automaattisesti tarkoita uusien yleisöjen saavuttamista, MM-sarjan promootioyhtiön tapahtumajohtaja Simon Larkin kertoi valikoiduille medioille, kuten Rallit.fille.

Drive to Surviven julkaisun jälkeen useat urheilusarjat ovat yrittäneet hyödyntää suoratoistopalveluita markkinointikanavinaan. Jotkut ovat onnistuneet formula ykkösten tavoin, toiset eivät.

– MotoGP:stä kertova sarja ei ollut niin menestyksekäs kuin he olivat toivoneet, ottaen huomioon siihen käytetyn panostuksen, Larkin nosti esiin esimerkin.

– Meille tarjotaan kymmenen kertaa vuodessa mahdollisuutta, että joku voisi tuottaa meille seuraavan Drive to Survive -sarjan. Ellei tuotetta saada Netflixin tai Amazonin kaltaiselle alustalle, kukaan ei katso sitä.

Larkinin mukaan Netflixin kanssa käydyt keskustelut ovat edenneet pitkälle, mutta edessä on yksi iso este.

– Taloudelliset syyt kummaltakin puolelta.

– Jopa Drive to Surviven numerot ovat heikkenemässä. Sanoisin, että alustan ja meidän halukkuutemme sijoittaa johonkin, joka ei välttämättä tuota haluttua tulosta, on hieman laantumassa. Nämä asiat ovat todella kalliita, jos ne haluaa tehdä oikein, Larkin totesi.

Lue myös nämä