Ranskalaiskuskit tarrasivat kiinni EM-rallin kaksoisvoittoon – ”On nautinto ajaa”

Ranskalainen Yoann Bonato on lähellä Kanariansaarten EM-rallin voittoa.
Yoann Bonato
Yoann Bonato. Kuva: Andre Lavadinho / @World / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kun ajamatta on enää kolme erikoiskoetta, on Bonaton johtoasema 6,9 sekuntia ennen maanmiestään Mathieu Franceschia. Citroenilla ajava Bonato on nakuttanut tasaisesti aikoja aivan pohja-aikojen tuntumaan. Koska Bonato ei aja täyttä sarjaa, voi hän ottaa enemmän riskejä kuin Skodalla käskyttävä Franceschi.

– Pusken kovaa, koska on nautinto ajaa tätä rallia. Hauskaa on ollut ja toivottavasti niin on myös jatkossa. Auto toimii hienosti, Bonato kertoi.

– On vaikeaa tietää, mikä olisi tärkeintä. Haluan tietenkin pisteet sarjaa varten, joten siksi emme halua ottaa mitään riskejä voiton suhteen. Yritän vain pitää hyvän fiiliksen päällä, Franceschi puolestaan sanoi.

Bonato juhli voittoa myös viime kaudella Kanariansaarilla. Uransa ensimmäisen EM-osakilpailuvoiton pian 41 vuotta täyttävä ranskalainen otti Kataloniassa kaudella 2022.

Lue myös: EM-rallin rajusta ulosajosta videomateriaalia – näin Skoda törmäsi vauhdilla kivitaloon

Kolmannella tilalla rallissa on Hyundain uusiseelantilainen Hayden Paddon. Eroa kärkeen on tullut jo 28,9 sekuntia, joten ilman kärkikaksikon murheita ei Paddonilla ole asiaa nousta sijoituksissa.

– Teimme pieniä muutoksia autoon. Nyt tuntui paremmalta ja auto ei aliohjannut niin paljon. Muutamia rajoituksia vielä on, mutta yritämme parhaamme, Paddon kommentoi.

Paddon joutuu kuitenkin taistelemaan podiumista kynsin ja hampain, sillä nelostilalla oleva isäntämaan Diego Ruiloba on vain kahden sekunnin päässä. Seuraavilla sijoilla olevat Jose Suarez ja Alejandro Cachon ovat niin ikään iskuetäisyydellä palkintopallisijoituksen suhteen.

Lauantaina Kanarialla ajetaan vielä kolme erikoiskoetta huoltotauon jälkeen.

Kanariansaarten EM-rallin tilanne EK10/13 jälkeen:

SijoitusKuljettajaAutoAika
1.Yoann BonatoCitroen1.28.27,2
2.Mathieu FranceschiSkoda+6,9
3.Hayden PaddonHyundai+28,9
4.Diego RuilobaCitroen+30,9
5.Jose Suarez Skoda+31,5
6.Alejandro Cachon Toyota+36,7
7.Jon ArmstrongFord +43,8
8.Mikolaj MarczykSkoda+44,8
9.Mads ÖstbergCitroen+50,0
10. Yeray Lemes Citroen+54,5

Lue myös nämä