Ranskalaiskuski juhli jälleen suomalaisten suosikkilomakohteessa – ”Tämä oli aika helppoa!”

Ranskalainen Yoann Bonato voitti Kanariansaarten EM-rallin toisen kerran putkeen.
Yoann Bonato. Kuva: Andre Lavadinho / @World / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ykköstila ei kuitenkaan herunut helpolla, sillä maanmies Mathieu Franceschi jäi vain 2,8 sekunnin päähän. Bonatolle EM-rallivoitto oli uran kolmas, sillä mies juhli myös Kataloniassa kaudella 2022.

Bonato ei aja kokonaista EM-sarjaa, joten normaalisti varsinkin soraspesialistina tutulle Franceschille tulos on erinomainen.

– Tämä oli aika helppoa! Viikonlopun kuski on silti Mathieu, jolle tulos on hieno sarjaa ajatellen. Toivottavasti hän voittaa mestaruuden kauden päätteeksi. Oli hienoa voittaa tiimille ja perheelleni, jotka ovat täällä paikalla, 41-vuotias Bonato hehkutti.

– Onhan tämä upeaa, jälleen hieno viikonloppu. En odottanut, että olisin näin hyvä asvaltilla, sillä juuri sitä puolta meidän pitäisi edelleen opetella, Franceschi puolestaan sanoi.

Kolmannelle tilalle nousi huimalla loppukirillä isäntämaan Alejandro Cachon, joka ehti johtaa kisaa ennen rengasrikkoaan perjantaina. Cachon kukisti maanmiehensä Diego Ruiloban 2,7 sekunnilla.

Viidenneksi ylsi lopulta niin ikään espanjalainen Jose Suarez. Rallin MM-sarjastakin tuttu Hayden Paddon puolestaan tippui viimeisten erikoiskokeiden aikana kolmannelta sijalta kuudenneksi.

– Tämä viikonloppu on ollut uskomattoman kova, kilpailu on ollut ehkä kovinta ikinä, missä olen ollut mukana. Ei tämä ehkä ole tulos, mihin voisi olla tyytyväinen, mutta hattu päästä Espanjan pojille. Meillä ei ollut huono viikonloppu, mutta tulos näyttää siltä, Paddon kommentoi.

Ford-kuski Jon Armstrong oli kisan seitsemäs ennen Mads Östbergia ja Yeray Lemasia. Norjalaiskuski Östbergin vauhti ei löytynyt asvaltilla missään vaiheessa viikonloppua.

Rallin EM-sarja jatkuu kesäkuussa Ruotsissa. Franceschi nousi kakkostilansa myötä sarjan kärkeen ennen Paddonia.

Kanariansaarten EM-rallin lopputulokset:

SijoitusKuljettajaAutoAika
1.Yoann BonatoCitroen1.57.18,8
2.Mathieu FranceschiSkoda+2,8
3.Alejandro Cachon Toyota+29,7
4.Diego RuilobaCitroen+32,4
5.Jose Suarez Skoda+35,3
6.Hayden PaddonHyundai+40,9
7.Jon ArmstrongFord +59,1
8.Mads ÖstbergCitroen +1.01,0
9.Yeray Lemes Citroen+1.12,6
10. Simon WagnerSkoda+1.17,7

Lue myös nämä