EM-rallissa raju ulosajo – erikoiskoe pistettiin poikki

Unkarilaiskuljettaja Miklos Csomos joutui keskeyttämään ulosajoon Kanariansaarten EM-rallin kolmannella erikoiskokeella.
Miklos Csomos
Miklos Csomos. Kuva: Andre Lavadinho/@World/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

EM-sarjassa vauhtiaan väläytellyt Csomos oli kilpailussa komeasti kolmantena perjantaiaamun ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen. Mutta sitten rysähti pahemman kerran.

Csomos ajoi rajusti ulos, minkä vuoksi erikoiskoe jouduttiin pistämään poikki. Tiettävästi autoon kohdistui 17 G:n voimat törmäyksessä rakennukseen.

Onnettomuuspaikalta julkaistun kuvan perusteella Csomos ja kartanlukija Attila Nagy selvisivät tilanteesta ilman vakavia vammoja, mutta heidät vietiin sairaalaan tarkempiin tutkimuksiin.

EM-sarjan kärkikuljettajat olivat ehtineet ajaa erikoiskokeen läpi ennen Csomosin onnettomuutta. Unkarilainen sijoittui torstain aika-ajopätkällä kolmanneksi, joten hänen olisi pitänyt olla kolmantena autona tiellä, mutta hänen aika-ajovetonsa hylättiin alipainoisen auton vuoksi.

Espanjalaiskuljettaja Alejandro Cachon otti ykköspaikan haltuunsa perjantaiaamupäivänä, jolloin Kanariansaarten EM-ralli pyörähti kunnolla käyntiin.

Kilpailu käynnistyi jo torstai-iltana lyhyellä yleisöerikoiskokeella, jolla Cachon oli vasta 19:s. Mutta kun vauhtiin päästiin kunnon pätkillä, Cachon painoi kaasun pohjaan.

Aamupäivän kolmella erikoiskokeella Cachon kellotti kaksi pohja-aikaa. Espanjalainen ei kuitenkaan päässyt muilta karkuun, sillä kisan voittoa puolustava ranskalaiskuljettaja Yoann Bonato ja hänen maanmiehensä Mathieu Franceschi ovat vain 3,8 sekunnin päässä.

– Tällä pitkällä pätkällä oli paljon erilaista asvalttia, minkä vuoksi se oli vaativa renkaille ja jarruille. Hallitsimme tilanteen hyvin ja säästelimme renkaita. Aika on ihan hyvä, Toyotan uudella Rally2-autolla kilpaileva Cachon jutteli neljännen erikoiskokeen maalissa.

Perjantaina Kanarialla ajetaan vielä kolme erikoiskoetta huoltotauon jälkeen. Kilpailu päättyy lauantaina.

Kanariansaarten EM-rallin tilanne EK4/13 jälkeen:

SijoitusKuljettajaAutoAika
1.Alejandro CachonToyota30.32,5
2.Yoann BonatoCitroen+3,8
2.Mathieu FranceschiSkoda+3,8
4.Hayden PaddonHyundai+11,2
5.Diego RuilobaCitroen+14,1
6.Jon ArmstrongFord+14,5
7.Mikolaj MarczykSkoda+14,6
8.Mads ÖstbergCitroen+16,9

Lue myös nämä