Quantcast

”Emme ole nähneet tällaista rallihistorian aikana” – Jari-Matti Latvala nosti esiin huikean faktan

Kalle Rovanperä on ällistyttänyt suorituksillaan rallin MM-sarjan osakilpailuissa tällä kaudella.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä oli huimassa lennossa Portugalin MM-rallissa. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sunnuntaina nuori suomalaiskuljettaja ruiskutti kuohujuomaa korkeimmalla korokkeella jo kolmannessa peräkkäisessä kilpailussa. Vähintään kolmeen peräkkäisvoittoon oli aiemmin pystynyt vain 13 kuljettajaa rallin MM-sarjan historiassa.

Lue myös: Kalle Rovanperä nousi todellisten rallilegendojen joukkoon

Merkittävää on myös se, että 21-vuotiaan Rovanperän voitot ovat tulleet eri alustoilla. Ruotsissa hän ajoi voittoon lumella, Kroatiassa asvaltilla ja nyt Portugalissa soralla.

Pohjois-Portugalin sorakisan avauspäivänä Rovanperä putsasi irtosoraa teiltä, mutta ei silti pudonnut voittokamppailusta. Tämä seikka teki erityisen vaikutuksen lajin asiantuntijoihin ja etenkin Toyotan tallipäällikköön Jari-Matti Latvalaan.

– Kukaan ei ole hänen kanssaan samalla sivulla rallihistoriassa. Tiedämme, että aiemmin on ollut kuljettajasuuruuksia, (Sebastien) Loeb ja (Sebastien) Ogier, jotka ovat voittaneet rallin, vaikka he ovat avanneet tietä. Mutta kukaan ei ole aiemmin tehnyt sitä samanikäisenä kuin Kalle, Latvala painotti.

– Se on tässä erona. Emme ole nähneet tällaista rallihistorian aikana – nuori kaveri, joka on huipputasolla.

Tällä kaudella on ollut jaossa maksimissaan 120 pistettä, joista Rovanperä on napsinut peräti 106 tililleen. Portugalista Toyota-tähti kaapi täydet 30 pistettä, kun hän otti voiton myös Power Stage -erikoiskokeelta.

Katso MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Rovanperällä ei ollut tarvetta hyökätä täysillä päätöserikoiskokeella pitääkseen tallitoverinsa Elfyn Evansin takanaan, mutta silti hän ajoi selvän pohja-ajan.

Toyota ei myöskään jäädyttänyt kuljettajien välistä tilannetta ennen viimeistä pikataivalta.

– Ei ole helppoa hidastaa vauhtia, kun kaksi autoa taistelee voitosta. Olen sanonut, ettemme halua tehdä tallimääräyksiä. Niitä ei ole helppoa noudattaa, ja lisäksi kuskit saattavat tehdä virheen. Luotan sataprosenttisesti siihen, että he tietävät tarkalleen, mitä heidän pitää tehdä. En halua puuttua siihen, Latvala sanoi.

Lue myös: Nyt sen naulasi myös tallipomo Jari-Matti Latvala: ”Kalle on matkalla maailmanmestariksi”

Katso alta Portugalin MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat