Quantcast

Nyt sen naulasi myös tallipomo Jari-Matti Latvala: ”Kalle on matkalla maailmanmestariksi”

Toyotan Kalle Rovanperälle ei tunnu löytyvän pysäyttäjää rallin MM-sarjassa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Nuori suomalaistähti kuittasi Portugalin soralta viikonloppuna kolmannen perättäisen voittonsa nousten MM-sarjassa entistä vankempaan johtoasemaan. Portugalissa Rovanperä starttasi ensimmäiseltä lähtöpaikalta, mutta onnistui haastavista asetelmista huolimatta ajamaan ykköseksi.

– Tämän viikonlopun jälkeen voidaan viimeistään sanoa, että Kalle on matkalla maailmanmestariksi. Hänellä on kaikki asiat valmiina sitä varten, ja hän on osoittanut olevansa valmis, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala hehkutti Rallit.fille.

– Matkaa on toki paljon jäljellä. Kallen tekemisestä tulee mieleen (Sebastien) Ogierin dominointi Volkswagenilla.  Kallella on nyt se tilanne, että kaikki on kunnossa ja flow-tilassa asiat vain loksahtelevat paikoilleen.

Rovanperän ja Toyotan kannalta kaksoisvoitto Portugalissa tietää hyvää, sillä kyseessä oli kauden ensimmäinen soraralli. Suorituskyky oli muita tiimejä edellä, ja kun soralla ajetaan suurin osa kisoista rallikauden aikana, on Rovanperän asetelmat loppukautta ajatellen hyvät. Tosin ”auramiehen” hommia on luvassa lisää.

– Tilanne on se, että muille tulee painetta ja he alkavat tehdä virheitä. Se tavallaan nakertaa muita kuskeja ja pääset itse hyvään asemaan. Sitten kun se menee flow’ssa, niin antaa mennä vaan. Jossain vaiheessa voi tulla huonompi kisa ja homma katkeaa, mutta sitten lähdetään taas rakentamaan uudestaan, Latvala mietti.

Toyota oli Portugalissa lähellä jopa jättipottia, mutta Hyundain Dani Sordo pilasi japanilaisvalmistajan kolmoisvoiton kiilaamalla päätöspätkällä 2,1 sekunnin turvin Takamoto Katsutan ohi.

– Silti aivan fantastinen viikonloppu tiimillemme. Sekä Kalle että Elfyn (Evans) ajoivat loistavan suorituksen. Kalle teki taas sen, mitä kukaan ei osannut odottaa, eli voitti, vaikka oli ensimmäisenä autona tiellä. Elfyn taisteli hyvin vastaan, mutta Kalle vain puristi ohi, Latvala summasi.

– Takamoto ajoi erittäin hyvän kisan myös. Harmillisesti Dani tuli loppumetreillä ohi. Kokonaisuutena talli teki taas hienoa työtä. Tarjosimme kuskeillemme nopean ja luotettavan auton.

Katso alapuolelta Jari-Matti Latvalan haastattelu Portugalin rallin jälkeen.

Lue myös nämä

  • Uusimmat