Quantcast

Dani Sordo aloitti MM-kautensa palkintosijalla – ”Meni pitkään, että tajusin, miten autoa pitää ajaa”

Hyundain rallitallin espanjalaiskonkari Dani Sordo nappasi palkintosijan heti kauden ensimmäisestä MM-rallistaan.
Dani Sordo
Dani Sordo. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sordo rynni Portugalin MM-rallin viimeisellä erikoiskokeella Toyota-kuski Takamoto Katsutan ohi ja kuittasi kolmannen sijan 2,1 sekunnin erolla japanilaiseen. Vaikka tulos oli hyvä, Sordo myönsi avausviikonlopun uuden Rally1-hybridiauton ratissa olleen vaikea.

– Rehellisesti sanottuna oli aika rankka kisa. Toki olen tyytyväinen tuloksesta, mutta ei ollut helppoa ajaa ensimmäistä kertaa uudella autolla vain yhden testipäivän kokemuksella. Annoin kaikkeni ja opin autosta pätkä pätkältä enemmän, Sordo sanoi kisan jälkeen Rallit.fille.

– Omaa ajotyyliä oli pakko sopeuttaa. Olen tietenkin erittäin pahoillani Takan puolesta, sillä myös hän olisi ansainnut podiumin.

Sordo jakaa tänä vuonna Hyundain rallitallin kolmatta autoa yhdessä nuoren Oliver Solbergin kanssa. Ruotsin lipun alla kilpailevalle Solbergille kisoja on luvassa selvästi enemmän. Sordo epäili, että hänen rallinsa Rally1-auton ratissa voivat jäädä vain neljään.

– Seuraavaksi ajan Sardiniassa ja sitten varmaan kaksi lisää. Luulen, että olen mukana Kreikassa ja Kataloniassa. Siinä ne minun kisani sitten varmaan ovat, Sordo tunnusti.

Kisan voittajalle Kalle Rovanperälle Sordo ei voinut mitään. Samoin myös toiseksi sijoittunut Elfyn Evans jätti espanjalaiskonkarin kauas taakseen jo rallin alkumetreillä.

– Kärkijätkät vetivät ihan mielettömän kovaa. He olivat ihan eri tasolla kuin muut. Minulla meni pitkään tajuta, miten autoa pitää ajaa. Se on niin erilainen viime vuoteen verrattuna, Sordo totesi.

– Aluksi oli outoa, kun hybridivoimaa ei ollut koko ajan käytössä ja sitten sitä tulikin. Myös jarrupaikat olivat erittäin outoja edelliseen autoon nähden.

Sordo jatkaa Rally1-auton ratissa reilun viikon kuluttua ajettavassa Sardinian MM-rallissa. Kisan kaksi kertaa voittanut espanjalainen ei odota taistelevansa voitosta tällä kertaa.

– Vaikeampaa se ainakin on. Annan niin paljon ajokilometreissä muille tasoitusta, että voitto voi olla liian kova tavoite. Voihan sitä kuitenkin aina yrittää, kokenut Sordo naureskeli.

Katso alapuolelta Portugalin MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä