Quantcast

Kalle Rovanperälle ja Jonne Halttuselle erityisviesti Japanista – ”Todella uskomatonta”

Autonvalmistaja Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda sai aihetta iloon, kun Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen ajoivat voittoon Portugalin MM-rallissa.
Jonne Halttunen ja Kalle Rovanperä
Jonne Halttunen ja Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperän suoritustaso oli taas liikaa vastustajille, vaikkei suomalaiselta odotettu ennakkoon voittoa sorakisasta. Toyota-kuski selvitti kunnialla aura-auton tehtävät perjantaina ja nousi lopulta voittajaksi jo kolmannessa perättäisessä kilpailussa.

MM-sarjassa Rovanperä venytti johtonsa 46 pisteeseen.

– Kalle ja Jonne, onnittelut! On todella uskomatonta saavuttaa kolme perättäistä voittoa ja etenkin, kun ne tulivat lumella, asvaltilla ja soralla ajetuissa ralleissa, Toyoda suitsutti viestissään.

– Kiitän heitä siitä, että he ovat todistaneet GR Yaris Rally1 -auton pystyvän voittoihin kaikilla tiealustoilla. Oli myös upeaa saada kaksoisvoitto. Kiitän tallin jokaista jäsentä.

Ennen Portugalin osakilpailua ei ollut täyttä varmuutta siitä, kuinka vahva Toyotan uusi Rally1-hybridikilpuri on soralla Hyundaita ja Fordia vastaan. Rovanperän ja toiseksi ajaneen Elfyn Evansin käsissä Toyota karkasi muilta tiimeiltä.

– Elfyn ajoi pohja-ajan kilpailun ensimmäisellä sorapätkällä. Hänen hieno vetonsa oli helpotus meille kaikille, Toyoda kertoi.

Toyotan unelma kolmoisvoitosta meni murskaksi viimeisellä erikoiskokeella, kun Hyundain Dani Sordo kiri japanilaiskuljettaja Takamoto Katsutan edelle 2,1 sekunnin erolla. Toyodalla on vahva luotto, että hänen maanmiehensä nähdään jatkossakin mukana kärkikamppailuissa.

– Olen tyytyväinen nähdessäni, että hän jatkaa kehitystään. En halua hänen saavan paineita kuullessaan tämän jälleen kerran, mutta odotan innolla, että näen hänet ajamassa Japanin MM-rallissa.

Katso alta Portugalin MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat