Quantcast

Kalle Rovanperä nousi todellisten rallilegendojen joukkoon

Kolmen peräkkäisen osakilpailuvoiton putket ovat harvinaista herkkua rallin MM-sarjassa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperä saavutti kolmannen voittonsa putkeen, kun hän ajoi ykköseksi sunnuntaina päättyneessä Portugalin MM-rallissa. Samalla Toyotan nuori suomalaistähti nousi todellisten rallilegendojen joukkoon.

Edellisen kerran kolmeen peräkkäiseen voittoon ylsi Ott Tänak, joka nappasi kaudella 2018 ykköstilat Suomen, Saksan ja Turkin ralleissa.

Vähintään kolmeen peräkkäisvoittoon rallin MM-sarjassa on pystynyt vain 13 kuljettajaa historian saatossa. Huomattavaa on se, että näistä kuljettajista Mikko Hirvonen (neljä peräkkäistä voittoa kaudella 2009) on ainoa, joka ei voittanut urallaan maailmanmestaruutta.

Rovanperän lisäksi kolmen voiton putkeen ovat venyneet Tänak, Sebastien Ogier, Sebastien Loeb, Marcus Grönholm, Petter Solberg, Colin McRae, Tommi Mäkinen, Didier Auriol, Miki Biasion, Ari Vatanen ja Stig Blomqvist – mestareita kaikki. Hirvosen ja vuoden 1985 maailmanmestarin Timo Salosen tililtä löytyy neljä peräkkäistä osakilpailuvoittoa.

Peräkkäisvoittojen tilaston ykkönen on yhdeksänkertainen maailmanmestari Loeb, joka saavutti kahdesti urallaan kuuden voiton putken. Loebin maanmies Ogier on puolestaan saavuttanut kahdesti viisi peräkkäistä ykkössijaa.

Rovanperä on ylivoimaisessa pistejohdossa neljän osakilpailun jälkeen. Toyota-kuljettajalla on jo 46 pisteen etumatka toisena olevaan Hyundain Thierry Neuvilleen.

Katso MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Rallin MM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan Sardiniassa kesäkuun alussa.

Katso alta kooste Portugalin MM-rallin sunnuntaiaamun tapahtumista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat