Yrittääkö WRC-tähti sysätä kaikki paineet Kalle Rovanperälle? ”En usko, että tämä muuttaa tilannetta”

Hyundain Thierry Neuville pitää rallin MM-sarjan mestaruusmahdollisuuksiaan edelleen pieninä.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Neuville ja Toyotan Elfyn Evans saavuttivat tuntuvasti MM-sarjaa johtavaa Kalle Rovanperää, kun suomalaistähti ajoi ulos viime viikonloppuna Suomen osakilpailussa. Evans ajoi Keski-Suomen sorakisassa lopulta voittoon ja Neuville toiseksi.

Rovanperällä oli ennen kotikilpailuun 55 pisteen etumatka Evansiin ja 58 pisteen ero Neuvilleen. Nyt Evans on enää 25 pisteen ja Neuville 36 pisteen päässä Rovanperästä.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

– Olemme jo menettäneet liian paljon pisteitä, kuten Portugalissa ja Keniassa. En usko, että tämä juurikaan muuttaa tilannetta, Neuville sanoo.

Uskooko Neuville todellakin siihen, ettei hänellä ole enää mahdollisuuksia mestaruuteen? Kaudesta 2023 on vielä ajamatta neljä osakilpailua, eli pistepottia voi maksimissaan kasvattaa 120 pisteellä. Neuvillen kohdalla ei siis puhuta pelkästä teoreettisesta mahdollisuudesta.

Puheillaan Neuville saattaa yrittää siirtää paineet täysin Rovanperän ja tämän tallikaverin Evansin harteille.

– Uskon, että Rovanperälle tulee vähän paineita, kun Evans on noussut 25 pisteen päähän hänestä. Ennen viikonloppua hänellä oli yli 50 pisteen johto ja nyt se on enää 25. Hänen pitää yrittää hoitaa seuraava ralli, mutta se ei ole helppoa, sillä (Sebastien) Ogier on mukana, Neuville tuumii.

Ogier ajaa Kreikan Akropolis-rallissa Toyotan tehdastiimin kolmannella Rally1-autolla. Ranskalainen pääsee starttaamaan hyvältä lähtöpaikalta rajuun sorakilpailuun, joka järjestetään kuukauden kuluttua.

Vuosi sitten Hyundai korjasi jättipotin Kreikassa Neuvillen johdolla.

– Yritämme tehdä Kreikassa parhaamme. Meillä on pieni toivo MM-taistossa. Olisi mukavaa, jos voisimme saada lisää voittoja ja palkintosijoja loppukauden aikana. Vuosi sitten otimme kolmoisvoiton Kreikassa ja olemme olleet hyviä rajummissa soraralleissa, joten Kreikan suhteen tilanne vaikuttaa hyvältä, Neuville pyörittelee.

– Etenemme nyt ralli kerrallaan. Ja tarkastelemme tilannetta jokaisen rallin jälkeen.

Katso alta Suomen MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat