Jari-Matti Latvala ei toimi tallipäällikkönä seuraavassa MM-rallissa

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala joutuu jättämään seuraavan rallin MM-sarjan osakilpailun väliin.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viime viikonloppuna Latvala vaihtoi tallipäällikön tehtävät kuljettajan hommiin, kun hän osallistui Suomen MM-ralliin Toyota GR Yaris Rally1 -autolla. Latvalan paluukisa MM-sarjan pääluokkaan oli onnistunut, sillä hän kuittasi viidennen tilan Keski-Suomesta.

Japanilaisen autonvalmistajan entinen pääjohtaja ja yhtiön nykyinen hallituksen puheenjohtaja Akio Toyoda tuurasi Latvalaa Toyotan tallipäällikkönä Jyväskylässä. Latvala joutuu katselemaan itselleen sijaisen myös seuraavaan MM-ralliin, sillä hän pukee jälleen ajohaalarit ylleen.

Tällä kertaa Latvala ei tosin kilpaile MM-rallissa. Kreikan Akropolis-rallin kanssa samaan aikaan järjestetään Japanin rallisarjan osakilpailu, jossa Latvala ja Juho Hänninen kilpailevat Toyotan uudella autolla.

Latvala ja kartturina toimiva Hänninen starttaavat Toyotan kehitysvaiheessa olevalla Rally2-autolla Hokkaido-ralliin. Latvalan osallistuminen kilpailuun oli lyöty lukkoon jo alkuvuodesta.

Latvala saa Hokkaidon sorarallissa vastaansa muun muassa Japanin rallisarjan hallitsevan mestarin Heikki Kovalaisen. Skoda Fabia R5 -autolla kilpaileva Kovalainen on ottanut tällä kaudella neljä voittoa Japanissa.

Latvala on aiemmin ajanut näytösluonteisesti Toyota GR Yaris Rally2 -autolla, mutta hän ei ole startannut sillä viralliseen kilpailuun. Itse asiassa Toyotan WRC-talliin kuuluvan Takamoto Katsutan isä Norihiko Katsuta on ainoa kuljettaja, joka on ajanut Toyotan Rally2-menopelillä rallissa.

Hännisellä on puolestaan kaikista eniten kokemusta Toyotan Rally2-auton ratin takana. Hänninen työskentelee Toyotan testikuljettajana, joten hänelle on kertynyt tuhansia kilometrejä uudella kilpurilla, jonka odotetaan tekevän MM-debyyttinsä ensi vuoden alussa.

Hokkaido-ralli ajetaan 9.-10. syyskuuta. Kreikan MM-ralli on ohjelmassa samana viikonloppuna.

Lue myös: Toyotan isolla pomolla salatestit Keski-Suomessa, Jari-Matti Latvala lupasi antaa vinkkejä

Katso alta Suomen MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat