MM-rallissa rajusti ulos ajanut kuljettajapari pääsi sairaalasta – onnettomuuspaikalle saapunut kilpakumppani kertasi sekavia hetkiä

Kristian Nieminen ja kartturi Valtteri Nieminen ovat päässeet pois sairaalasta.
Kristian ja Valtteri Nieminen
Kristian ja Valtteri Nieminen kuvattuna Pohjanmaa-rallissa toukokuussa. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kristian ja Valtteri Nieminenstarttasivat Suomen MM-rallin WRC3-luokan kilpailuun Ford Fiesta Rally3 -kilpurilla. Kisaviikonloppu päättyi heiltä lyhyeen, kun Kristian Niemisen ajama Fiesta ajautui ulos tieltä perjantaiaamupäivänä Myhinpään erikoiskokeella.

Ulosajo oli sen verran raju, että erikoiskoe piti laittaa kokonaan poikki. Kuljettajapari kiidätettiin onnettomuuspaikalta sairaalahoitoon.

Niemiset olivat sairaalassa koko viikonlopun, mutta nyt he ovat päässeet kotiin.

– Hyvinä uutisina voidaan kertoa, että kuljettajapari on päässyt kotiutumaan sairaalasta ja saa jatkaa toipumistaan ulosajosta kotioloissa, Nieminen Racing ilmoitti sosiaalisessa mediassa tiistaina alkuillasta.

Henri Timonen ja kartanlukija Jussi Kärpijoki saapuivat ensimmäisenä autokuntana Niemisten onnettomuuspaikalle Myhinpäässä. Timonen kertasi tapahtumia omassa tiedotteessaan.

Timonen tuntee hyvin kilpakumppaninsa.

– Tulimme ensimmäisenä kilpailijaparina paikalle, tilanne oli aika sekava. Katsojat huitoivat, mutta kukaan ei näyttänyt SOS:ia eikä varsinaisesti yrittänyt kunnolla pysäyttää.

– Kohdalla tajusimme, että nyt on sattunut. Ajoimme pelit sivuun ja painoimme SOS, minkä jälkeen menimme auttamaan sen mitä siinä kohtaa osasimme. Siellä taisi autossakin olla vielä virrat päällä, Timonen muistelee.

Timosen mukaan Niemiset saivat heti hyvää hoitoa.

– Olimme seuraavalla siirtymällä aika hiljaista poikaa ja varsinkin Myhinpään toinen veto meni kyllä todella varovasti, kun ulosajo painoi molempien takaraivoissa. Pääasia on kuitenkin se, että ”Krisu” ja ”Valtsu” ovat päässeet pois sairaalasta ja ovat olosuhteisiin nähden kunnossa, Timonen sanoo.

Niemisillä on edessä toipumisjakso ennen paluuta rallikuvioihin. Timonen sen sijaan kilpailee jo tulevana viikonloppuna Lahden SM-rallissa SM2-luokan kilpailussa.

– Lahtea varten olemme luottavaisia. Jyväskylästä tuli taas roppakaupalla luottoa niin nuottiin kuin ajamiseenkin. Toivotaan, että ajaminen lähtee heti sujumaan, ja saamme kotikisassa hyvän suorituksen aikaan, Timonen sanoo.

Lue myös nämä