WRC-promoottorilla suuria suunnitelmia rallin EM-sarjan varalle

Azorien EM-ralli
Aleksei Lukjanuk Azorien EM-rallissa. Kuva: Jorge Cunha/DPPI.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan promootioyhtiö nappasi täksi kaudeksi haltuunsa myös rallicrossin MM-sarjan. Ensi vuoden alusta sama promoottori vastaa myös rallin EM-sarjan tapahtumista. 

WRC-promoottori Simon Larkinin mukaan yhtiöllä on isot suunnitelmat EM-sarjaa ajatellen.

– Uskomme FIA:n luomaan pyramidiin, jossa voi EM-sarjan kautta rakentaa uraa kohti WRC:tä. Meillä ei ole aikomuksena yhdistää kisakalentereita. EM-sarja on enemmänkin ponnahduslauta kuskeille ja karttureille MM-sarjaa ajatellen. Sama koskee myös osakilpailuja, Larkin sanoo Dirtfishin sivuilla.

– Haluamme tehdä yhteistyötä hallitusten kanssa, jotka tukevat rallia, kuten Unkarissa, Latviassa ja Puolassa. Näin voimme tarjota heille enemmän vastineeksi sijoituksista.

Tarkoituksena on, että jos järjestäjämaa hoitaa hyvin EM-rallit, voi kisa nousta jatkossa mukaan MM-kalenteriin asti.

– Tavoitteena on, että EM-kisa on mukana usean vuoden ajan, jotta se voi kehittää infraa ja kokemusta kohti MM-sarjaa. Se on hyvä tapa edetä. Hallitukset saavat silloin rallin tukemisesta enemmän arvoa, jos ja kun EM-kisan taso nousee MM-rallin arvoiseksi.

Rallin MM-sarjassa on jo muutaman kauden ollut maksullisena palveluna WRC+ -alusta, jossa näkee kaikki erikoiskokeet livenä. Sama palvelu on rakennettu myös rallicrossin MM-sarjaan (RX+), mutta Larkin ei vielä vahvistanut, saako myös EM-sarja saman systeemin.

– Haluamme nostaa EM-sarjan arvoa, ei pelkästään järjestäjämaassa, vaan ylipäätään alueellisesti. Kunnioitamme Eurosportin tekemää työtä, mutta olemme valmiita kehittämään sarjaa oman tietomme mukaan, mitä olemme saaneet MM-sarjan media- ja lähetystoiminnasta, Larkin kuitenkin vihjaa mahdollisesta tulevasta ERC+ -palvelusta.

Lue myös nämä