Quantcast

Kalle Markkanen into piukeana Lahden SM-ralliin – ”Vähän ison maailman meininkiä”

Kalle Markkanen
Kalle Markkanen. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan kuninkuusluokassa Skodaa käskevä Kalle Markkanen yhdessä kartanlukijansa Kristian Temosen kanssa ovat valmistautuneet huolella historialliseen Lahden SM-osakilpailuun.

Ensi viikonloppuna ajettavassa kisassa ajavat sekä Lahti Historic Rallyn EM-osakilpailukuljettajat että kansallisen Historic Trophyn kuljettajat. Teiden kunto hieman mietityttääkin ennen kisaa.

– Kiva kun on vähän ison maailman meininkiä ja isompi kisa. Luulen, että osa tiestöstä menee huonompaan kuntoon, mutta uskoisin sen sopivan meille. Vaikka kiviä nouseekin, niin Michelin kestää kyllä, pohtii Kalle Markkanen.

Tulevalla viikolla parivaljakko tekee huolellista testausta Etelä-Karjalan suunnalla, jotta SM1-luokan kärkitaisteluun olisi paremmat mahdollisuudet. Skodan renkaat, alusta ja säädöt hiotaan Lahden teitä varten priimakuntoon.

– Hienoa, että päästään ajamaan Heikkilän Mikon kanssa testiä, niin päästään vertailemaan dataa ja saadaan oma auto täyteen iskuun. Testien aikana haetaan parhaat säädöt nimenomaan näille teille ja saadaan ajettavuus kuntoon, sanoo Markkanen.

Lahden suunnalla ajetaan perjantaina SM-luokkien osalta kolme erikoiskoetta ja lauantaina kuusi erikoiskoetta, kun ohjelmassa kolme erikoiskoetta kahteen kertaan. Tämä tuo oman lisämausteensa kisaan, sillä tiet voivat olla jo melko huonossa kunnossa.

– Tämähän on vähän niin kuin paluuta junnuaikoihin, kun toisella lenkillä pitää myös miettiä muutakin kuin täysillä ajoa. Fiksusti pitää mennä, jotta säästytään rengasrikoilta ja muilta haavereilta, päättää Markkanen.

Lahden SM-ralli on kauden toiseksi viimeinen osakilpailu. SM-sarja huipentuu Kokkolaan syyskuun lopussa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat