Toyotan WRC-kuski myönsi: taktiikka oli liian varovainen

Toyotan Takamoto Katsuta ajoi viime sunnuntaina päättyneessä Kroatian MM-rallissa viidenneksi.
Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Eroa kärkeen ehti kertyä lähes kaksi minuuttia. Katsuta osoitti toissa vuonna kotimaansa Japanin MM-osakilpailussa, että kykyjä on palkintopallille myös asvaltilla. Kroatiassa miehen taktiikka oli kuitenkin kenties liian varovainen.

– Viikonloppu oli tosi vaikea. Olin ongelmissa kisan alussa, mutta askel askeleelta pääsin parempaan vauhtiin. Sunnuntaina saimme ekstrapisteitä tiimille, mikä oli tärkeää. Loppu oli positiivinen, mutta en ole silti tyytyväinen. Minun olisi pitänyt olla parempi alkukisasta, Katsuta sanoi Rallit.fille.

Sunnuntaina Katsuta oli koko joukon nopein saalistaen seitsemän MM-pistettä. Sen päälle Power Stagelta tuli vyölle kaksi pistettä lisää.

– Sunnuntaihin olen aika tyytyväinen. Tein vihdoin jotain työtä myös tiimille. Seuraava askel on ajaa samalla tavalla koko kisan ajan, Katsuta mietti.

Katsuta tunnusti, että kyse oli enemmän oman pään sisäisistä jutuista kuin siitä, että auton säädöt olisivat alkukisasta olleet pielessä.

– Sanoisin, että kyse oli enemmän omasta ajatusmaailmastani. Tiesin, että tämä ralli on tosi vaikea, koska sääennuste näytti tosi pahalta. Strategiani oli pysyä tiellä ja välttää virheitä. Otin kuitenkin liian varovaisesti, Katsuta myönsi.

– Jossain vaiheessa kaikki muut kuskit puskivat tosi kovaa, ja sitä menettää äkkiä luoton tekemiseensä, koska ei tiedä, miksi aikaa menee niin paljon hukkaan.

Seuraava MM-ralli ajetaan reilun parin viikon päästä Portugalissa. Sinne Katsuta pääsee helpommista lähtökohdista, sillä japanilainen on Toyotan neljännessä autossa, eikä merkkimestaruuspisteistä tarvitse huolehtia.

– Se on juuri näin ja erittäin hyvä asia. Minulla ei ole paineita, eikä stressiä tiimipisteistä. Voin vain keskittyä omaan tekemiseeni ja tehdä parhaani.

Lue myös nämä

  • Uusimmat