Quantcast

Viron MM-rallin järjestelyt saavat suitsutusta – ”Tuollainen suoritus vie heidät aivan listan kärkeen”

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä Viron MM-rallissa viime viikonloppuna. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Virossa järjestettiin viime viikonloppuna maan kautta aikain ensimmäinen MM-ralli. Koronapandemian aiheuttamista massiivisista erikoisjärjestelyistä huolimatta ralli vietiin läpi moitteettomasti.

Viro otti onnistuneella debyytillä WRC-tasolla aimo harppauksen lähemmäksi kohti pysyvää paikkaa MM-sarjassa.

– Ensi vuoden osalta on vielä liian varhaista sanoa, mutta normaalissa tilanteessa tuollainen suoritus vie heidät aivan sen listan kärkeen, mistä valitaan kisoja seuraavaksi vuodeksi, FIA:n rallipomo Yves Matton hehkuttaa Dirtfishin sivuilla.

– Tällä hetkellä on kuitenkin vähemmän paikkoja vapaana kuin on osakilpailuja tulossa. Saamani palautteen perusteella Virossa onnistuttiin järjestämään kisa todella korkealla tasolla. Se on huikea suoritus, kun ottaa huomioon, että heillä oli vain pari viikkoa aikaa tehdä hommat.

Suomalaisittain herää tietenkin pelko, voiko Viron ralli tulevaisuudessa syrjäyttää ainakin joinakin vuosina perinteisen Jyväskylän MM-osakilpailun. Suomen MM-rallilla on tosin paikka ensi kauden kalenterissa. FIA julkisti aiemmin yhdeksän varmaa kisaa ensi kaudeksi. Koronapandemian takia myös ensi vuosi on jäämässä normaalia suppeammaksi osakilpailujen suhteen.

Lue myös: FIA nimesi yhdeksän MM-rallia ensi vuodelle – viimeisistä paikoista luvassa hurja taistelu

Virossa valtio tukee MM-rallia isosti. Tämän vuoden kisaan valtio otti omasta kassasta 2,5 miljoonaa euroa järjestelyjä varten.

– Pelkästään se ei ollut vakuuttavaa, että he järjestivät WRC:n tasoisen kisan, vaan että he saivat kaikki ne koronakuviot toimimaan. Tärkeää oli myös tuki Viron valtiolta, Matton huomauttaa.

– Tämä on kaiken kaikkiaan hieno asia MM-sarjan kannalta näinä vaikeina aikoina. Viron kisan onnistuminen antaa meille joustavuutta ja toi myös uutta verta mukaan sarjaan. Se oli varmasti yksi tämän vuoden parhaista kisoista, Matton jatkaa.

Katso alta Kalle Rovanperän mietteet Viron MM-rallin jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,348834″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat