Sebastien Loeb lähes kylmiltään Turkin MM-ralliin – ”Tavoitteena on silti olla pelissä mukana”

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: Leo Francis/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan yhdeksänkertainen mestari, tätä nykyä Hyundain tiimissä keikkakuskina ajava Sebastien Loeb antaa rajusti tasoitusta muille kuskeille, kun Turkin MM-ralli käynnistyy ensi viikon perjantaina.

Loeb on ajanut viimeksi kilpaa Hyundain WRC-autolla tammikuussa Monte Carlon osakilpailussa. Muut kuskit hakivat vauhtia jo kesällä testeistä sekä pienemmistä kisoista ja ajoivat myös viikko sitten koronatauon jälkeen ensimmäisen MM-rallin Virossa.

Kaiken lisäksi Loeb kisaa Turkissa ensi kertaa sitten vuoden 2010, joten myös viime vuosien kokemusetu on vastustajien puolella.

– Olen tietenkin innoissani, että pääsen taas ajamaan. Tämä on ensimmäinen sorarallini sitten viime vuoden Katalonian rallin. Turkissa olen ajanut viimeksi kymmenen vuotta sitten, joten minulla ei ole näistä nykyisistä pätkistä kokemusta toisin kuin muilla kuskeilla, jotka ovat ajaneet täällä pari viime vuotta. Tavoitteena on silti olla kilpailukykyinen ja pelissä mukana. Loeb summaa.

– Pääsimme kuitenkin ajamaan yhden päivän testit, joten olen täysin keskittynyt ja valmis kisaan. Teen tietenkin parhaani tallin eteen. Varmasti kisa vaatii totuttelua, mutta olen aina motivoitunut puskemaan täysillä, Loeb vakuuttaa.

Katso alta historian ensimmäisen Viron MM-rallin kohokohdat. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,348840″ ap mute]

Hyundain merkkimestaruustaistossa Loebin tehtävänä lienee kuitenkin varmistella kohtuullisia sijoituksia kärkimiesten Ott Tänakin ja Thierry Neuvillen takana. Turkissa ongelmia on varmasti luvassa monelle kuskille, joten siinä mielessä Loebin pitää kuitenkin pysyä iskuasetelmissa.

Tommi Mäkisen johtama Toyota johtaa merkkimestaruuskamppailua viidellä pisteellä, joten loppukauden kolmessa osakilpailussa on luvassa huimaa kamppailua tittelistä.

– Viikonloppumme Virossa oli fantastinen, joka oli tulosta kuukausien kovasta työstä. Emme voi kuitenkaan olettaa, että sama toistuu automaattisesti Turkissa. Myös meidän viholliset ovat paiskoneet töitä, Hyundain tallipomo Andrea Adamo muistuttaa.

– Turkissa pätkät ovat rajussa kunnossa ja arvaamattomia, joten meidän on todella keskityttävä työhömme. Olen varma, että Sebastien ja Daniel (kartanlukija Elena) tuovat jälleen tuttua kipinää sekä rautaisen kokemuksensa toimintaan, Adamo jatkaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat