Uudessa MM-rallissa luvassa isoja hyppyjä? – ”Voivat heittää autoa aika paljon”

Chilen MM-rallin reitiltä löytyy nyppyjä ja myös isompia hyppyjä. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan kuljettajat nuotittivat ensimmäistä kertaa järjestettävän Chilen MM-osakilpailun erikoiskokeet tiistaina ja keskiviikkona, mutta ilmassa on yhä useita kysymysmerkkejä.

Kuskit ovat verranneet Chilen uutuuspätkiä muun muassa Walesin, Uuden-Seelannin, Suomen ja Australian rallipätkiin. Ford-kuljettaja Teemu Suninen löysi vielä yhden vertailukohteen.

– Jotkut paikat muistuttivat vähän Puolan metsiä. Siellä mennään kapeaa ränniä, on vaikeita ylityksiä ja puut ihan tiessä kiinni. Ei pääse ajamaan ulos, koska puut pitävät auton tiellä, Suninen veisteli saavuttuaan nuotituksesta Concepcionin huoltoalueelle.

Chilen erikoiskokeilta löytyy useita nyppyjä. Sunisen mukaan mahtuu isompiakin tömpäreitä, joista saatetaan nähdä ilmavia hyppyjä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford

– Sunnuntain toisella pätkällä on tosi teräviä hyppyjä. Ne voivat heittää autoa aika paljon. Niissä paikoissa on vaikea arvioida, miten paljon kestää tulla nypyn yli, Suninen kuvaili.

Rallin avauspäivä saattaa olla kisan haastavin, koska perjantaina ajettavilla pikataipaleilla oli sumua nuotituksen aikana.

– Kun näkyvyys on 20 metriä, on tosi vaikeaa nähdä mutkia ja jopa sitä, onko suoralla pieniä nyppyjä. Keli oli kuitenkin kaikille sama. Täytyy yrittää tehdä hyvää työtä videoiden kanssa ja katsoa myös järjestäjien videoilta, olivatko suorat suoria vai oliko siellä mutkia piilossa, Suninen sanoi.

Suninen on MM-sarjassa sijalla 11, joten hän pääsee starttaamaan hyvältä lähtöpaikalta kärjen takaa perjantain erikoiskokeille. Suninen toivoo löytävänsä kunnon vauhdin heti avauspäivänä, jotta hän saisi hyvän lähtöpaikan muillekin päiville.

– Lauantaina ja sunnuntaina voi olla paljon irtosoraa. Jos tiellä on ensimmäisenä autona, siellä ei pysty tekemään mitään. Joitakin pätkiä myös lanattiin nuotituksen aikana, ja lanauksen jälkeen pätkät olivat pelkkää irtosoraa, Suninen kertoi.

Chilen MM-rallin testierikoiskoe ajetaan torstai-iltana Suomen aikaa. Ensimmäinen erikoiskoe on ohjelmassa perjantai-iltapäivänä.

Mitä mieltä kuljettajat ovat historian ensimmäisestä Chilen MM-rallista? Katso alta ennakkovideo rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,261892″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat