Toyotan WRC-tallilta herkullinen vihjaus – Jari-Matti Latvala ajaa Suomen MM-rallin?

Toyotan WRC-talli teki sunnuntaina mehukkaan postauksen sosiaalisen median kanavillaan.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tiimi lupasi pian julkistaa kokoonpanonsa elokuun alussa ajettavaan Suomen MM-ralliin. Mielenkiintoiseksi päivityksen teki vihjaus neljännestä kuljettajasta Keski-Suomen sorateillä.

– Julkaisemme kokoonpanomme kotiralliin…Pysykää kuulolla, sillä jotain spesiaalia on luvassa, Toyotan WRC-tallin Twitter-tilillä kirjoitettiin.

https://twitter.com/TGR_WRC/status/1675444200383365121

Jo aiemmin on huhuttu, että tallipäällikkö Jari-Matti Latvala voisi saada tilaisuuden kurvailla Suomen MM-rallissa Rally1-luokituksen autolla. Koska Sebastien Ogieria tuskin Suomen sorateillä nähdään, ovat tehdastallin kolme kuljettajaa Kalle Rovanperä, Elfyn Evans ja Takamoto Katsuta. Sen sijaan neljäs kuski voisi hyvinkin olla tallipomo Latvala.

Latvala vihjasi tällä viikolla Ylen uutisessa, että hän haluaa ajaa kotikisan lähivuosina. Latvala on parhaillaan Japanissa, missä asia on hyvinkin voitu lyödä lukkoon, sillä Suomen MM-rallin ilmoittautumisaika päättyy jo ensi viikolla.

– Vaihtoehtoja ovat olleet tämä vuosi, ensi vuosi tai vuosi 2025. Asiasta on siis keskusteltu, mutta päätös puuttuu. Olen lähdössä nyt lauantaina Japaniin, katsotaan, mihin ratkaisuun pääsemme. Kysymys on siitä, miten Toyotan johto tilanteen näkee, Latvala sanoi Ylelle.

Lue myös: Yleltä huima väite Jari-Matti Latvalasta

Latvala on viimeksi ajanut MM-rallissa kaudella 2020, kun tuurilainen vuokrasi Toyotan WRC-auton Ruotsin osakilpailuun. Tuolloin kisa kuitenkin päättyi teknisen ongelmien takia jo viidennelle erikoiskokeelle.

Viimeiset vuodet Latvala on keskittynyt kilpailemaan historic-luokituksen Toyota Celicallaan. Tänä vuonna Latvala ja Sami Pajarin rinnalta niin ikään tuttu Enni Mälkönen pokkaamassa voiton Kuhmoisten Sora -rallissa sekä yleiskilpailun viidennen sijan Pohjanmaan SM-rallista. Pohjanmaalla Latvala ja Mälkönen voittivat luonnollisesti myös oman luokkansa.

Aiemmilla kausilla pikku ralleissa Latvalan vieressä on istunut Toyotan testikuskina myös tunnettu Juho Hänninen.

Katso alapuolelta Suomen MM-rallin viime vuoden huippuhetket.

Lue myös nämä

  • Uusimmat