Yleltä huima väite Jari-Matti Latvalasta

Toyotan WRC-tallin päällikkö Jari-Matti Latvala matkustaa pian Japaniin.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Agendalla on tallin toiminnan ja normaalien edustustehtävien lisäksi myös yksi tärkeä henkilökohtainen aihe. Latvala on jo pitkään puhunut halustaan kokeilla uutta Rally1-hybridiautoa kilpailussa.

Tuurilainen kertoo Ylen verkkosivuilla, että jopa MM-rallista on puhuttu Toyotan johdon kanssa. Jos kaikki menee nappiin, voidaan Latvala nähdä jo elokuun alussa Suomen MM-rallissa.

– Vaihtoehtoja ovat olleet tämä vuosi, ensi vuosi tai vuosi 2025. Asiasta on siis keskusteltu, mutta päätös puuttuu. Olen lähdössä nyt lauantaina Japaniin, katsotaan, mihin ratkaisuun pääsemme. Kysymys on siitä, miten Toyotan johto tilanteen näkee. Onko asia ajankohtaista tänä vuonna vai vasta tulevina vuosina, Latvala sanoo Ylelle.

Tämän vuoden kisan osalta alkaa kuitenkin olemaan kiire, sillä kauden yhdeksännen MM-rallin ilmoittautumisaika päättyy ensi viikolla.

– Olisi hienoa kokea, minkälaista on ajaa nykyisellä Rally1-autolla. Olen kuitenkin ajanut lähes kaikilla WRC-luokituksen mukaisilla autoilla viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana, tallipomo sanoo.

Latvala ajoi viimeisen MM-rallinsa toistaiseksi kaudella 2020 Ruotsissa. Yhteensä mies ehti kilpailla vuonna 2002 alkaneella urallaan MM-sarjassa peräti 209 osakilpailussa.

Katso alapuolelta viime kesän Suomen MM-rallin huippuhetket.

Lue myös nämä