Sebastien Ogierin uusi kartturi elää unelmaansa – ”En voi valittaa”

Vincent Landais nousi rallin kahdeksankertaisen maailmanmestarin Sebastien Ogierin aisapariksi viime kauden lopussa.
Vincent Landais
Vincent Landais. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kaksikko oli ensi kertaa yhdessä Japanin MM-rallissa marraskuussa ja tuloksena oli neljäs sija. Tänä vuonna parivaljakon yhteistyö on toiminut ja jälki on ollut huimaa. Ogier ja Landais ovat ajaneet viisi osakilpailua MM-sarjassa ja voittaneet kolme kertaa.

Ykköstilat ovat tulleet kauden avauskisasta Monte Carlossa, maaliskuussa Meksikosta sekä viime viikonloppuna Keniasta.

– Kausi on ollut upea tähän mennessä, ja varsinkin minulle se on ollut uskomaton. Olen ollut kolme kertaa podiumilla MM-sarjassa toistaiseksi ja joka kerta olen voittanut. En voi valittaa, Landais sanoi Kenian rallin jälkeen.

– Mielestäni juuri Monte Carlo, Meksiko ja Kenia ovat kaikista tärkeimpiä ralleja.

Legendaarinen Safari-ralli on tunnetusti kova koetus sekä autoille että kuljettajille. Afrikan savannitiet eivät päästä helpolla myöskään karttureita.

– Tämä oli iso haaste myös minulle, sillä ei tällaisia teitä ole missään muualla. Välillä en nähnyt tietä ollenkaan, sillä pääni heilui paljon. Oli vaikeaa lukea nuottia. Minun oli otettava vähän aikaa, jotta pystyin tarkistamaan nuotin, sillä vihko heilui käsissäni liikaa, Landais huokaisi.

Aiemmin Landais on lukenut nuottia MM-sarjassa Pierre-Louis Loubet´lle. Koska Ogier ajaa vain valikoituja MM-ralleja, on myös Landais´lle luvassa seuraavaksi pitkä kesäloma. Ogier ei nimittäin näillä näkymin ole mukana Viron ja Suomen MM-ralleissa heinä-elokuussa.

Katso alapuolelta Kenian MM-rallin huippuhetket.

Lue myös nämä

  • Uusimmat