Se siitä sitten! Iso-Britannia jäämässä taas WRC-kalenterin ulkopuolelle

Rallin MM-sarjan paluu Isoon-Britanniaan näyttää epätodennäköiseltä.
Walesin MM-ralli
Walesin MM-rallin sijaan Britannian WRC-tapahtumaa on kaavailtu Pohjois-Irlantiin. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Edellisen kerran Britanniassa on ajettu WRC-osakilpailu vuonna 2019, kun Wales isännöi MM-rallia. Bobby Willisin johtama ryhmittymä on yrittänyt saada MM-osakilpailua Pohjois-Irlantiin jo kolmen vuoden ajan, mutta jälleen kerran homma on ajamassa karille.

Asiasta uutisoivan Autosport-lehden mukaan Pohjois-Irlannin MM-rallihanke olisi vaatinut kolmen miljoonan punnan eli noin 3,5 miljoonan euron rahoituksen. Koska rahoitusta ei ole saatu kasaan, on Pohjois-Irlannissa käännetty jo katseet vuoteen 2024.

Jopa Britannian pääministeri Rishi Sunak on kommentoinut MM-rallihanketta, mutta tälläkään kertaa homma ei ole menossa maaliin asti. Rallin MM-sarjan promootioyhtiössä on laitettu merkille kasvava mielenkiinto kisaa varten, mutta aikaa ei yksinkertaisesti enää ole. Kauden 2024 WRC-kalenterin pyritään julkistamaan jo heinäkuun aikana.

– Se fakta, että kysymys MM-rallista on pistetty pääministerin kyselytunnille asti, kertoo siitä, että edistystä ei ole tapahtunut. Lähestymme jo ratkaisuhetkiä. Haluamme viimeistellä kalenterin heinäkuun aikana, promootioyhtiön tapahtumajohtaja Simon Larkin sanoo Autosportille.

Rallin MM-sarjassa pyritään ensi kaudella 14 kisan kalenteriin. Uutena rallina käytännössä varmuudella mukaan on tulossa Saudi-Arabian aavikkokisa. Monte Carlolla, Ruotsilla, Portugalilla, Kreikalla, Kenialla, Keski-Euroopalla, Sardinialla ja Chilellä on niin ikään sopimus olemassa ensi vuodesta. Myös Suomi ja Japani ovat mitä suurimmalla todennäköisyydellä mukana. Viron rallin korvaa puolestaan EM-tasolta tuttu Latvia.

Jaettavana onkin enää Amerikan kaksi MM-rallia. Yhdysvallat haluaisi oman kisansa ja sinne tahtovat myös kaikki autonvalmistajat. Lisäksi Meksiko ja Argentiina tahtovat mukaan WRC-karkeloihin.

– Kaksi kisaa meillä tulee olemaan Amerikassa. Se on joko Chile ja USA, Chile ja Meksiko tai Chile ja Argentiina. Kamppailu paikoista on kovaa, mutta meillä on vain kaksi paikkaa jaossa. Argentiinasta on tullut kaksikin eri ehdotusta, Larkin summaa.

Katso alapuolelta vuoden 2019 Walesin MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat