Toyotan WRC-talli tuo koko arsenaalinsa MM-ralliin

Japanin MM-rallin järjestäjät julkaisivat kauden päätöskisaan ilmoittautuneiden listan maanantaina.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä Japanin MM-rallissa syksyllä 2022. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kauden päättävä asvalttikisa ajetaan marraskuun puolivälin jälkeen Toyotan kaupungin ympäristössä. Samassa pitäjässä sijaitsee myös autonvalmistaja Toyotan päämaja.

Toyotan WRC-tiimi pitää majaansa Jyväskylässä, mutta Japanin asvalttikisa on automerkin todellinen kotikilpailu. Näin ollen on luonnollista, että Toyota tuo kisaan koko arsenaalinsa.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Toyota starttaa kisaan neljällä Rally1-autolla. Kalle Rovanperä, Elfyn Evans ja Sebastien Ogier keräävät pisteitä Toyotan tehdastiimille. Japanilaiskuljettaja Katsuta kilpailee neljännellä Toyota GR Yaris Rally1 -kilpurilla.

Rovanperä, Evans ja Katsuta ovat osallistuneet tänä vuonna jokaiseen ralliin, kun taas Ogier on ajanut valikoiduissa kisoissa. Tehdessään kisareissun Japaniin Ogier pääsee juhlistamaan tiimin ja autonvalmistajan väen kanssa Toyotan menestyksekästä kautta viimeisen osakilpailun jälkeen.

Kaikkiaan Japanin MM-ralliin starttaa 36 autokuntaa, joista yhdeksän on Rally1-autoja. Hyundailla kilpailevat Thierry Neuville, Esapekka Lappi ja Dani Sordo. M-Sportin Ford Pumilla kilpailevat puolestaan Ott Tänak ja Adrien Fourmaux.

M-Sport ilmoitti jo viime viikolla, että Tänakin rinnalla kaikki kisat tähän saakka ajanut Pierre-Louis Loubet ei aja Japanissa. Loubet’n kausi on ollut rikkonainen, ja ranskalainen vaihtoi kartturia syys-lokakuun taitteessa ajetun Chilen MM-rallin jälkeen. Loubet ja kartanlukija Nicolas Gilsoul ajoivat rajusti ulos Chilessä.

Lue myös: Vahva vihje tulevaisuudesta – mokaillut kuljettaja pihalle kauden viimeisestä osakilpailusta, tuore mestari tilalle

Fourmaux ajoi viime vuonna M-Sportin Ford Puma Rally1- autolla, mutta tällä kaudella ranskalainen on kilpaillut M-Sportin kakkosluokan menopelillä, Ford Fiesta Rally2 -autolla, WRC2-luokan puolella.

Japanin MM-rallin WRC2-luokan kisassa nähdään yksi suomalaiskuljettaja. Heikki Kovalainen lähtee uransa toiseen MM-ralliin japanilaiskartturi Sae Kitagawan kanssa.

Kovalainen on kilpaillut viime vuodet menestyksekkäästi Japanin paikallisessa rallisarjassa ja hän nappasi aiemmin tänä syksynä toisen perättäisen Japanin mestaruutensa. Viime vuoden Japanin MM-rallissa Kovalainen sijoittui komeasti neljänneksi WRC2-luokan kilpailussa.

Japanin MM-ralli on ohjelmassa 16.-19. marraskuuta. Tulevana viikonloppuna pisteistä ajetaan uudessa Keski-Euroopan MM-rallissa, jossa Rovanperällä on mahdollisuus varmistaa toinen perättäinen maailmanmestaruutensa Jonne Halttusen kanssa.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Katso Japanin MM-ralliin ilmoittautuneiden lista täältä.

Katso alta Keski-Euroopan MM-rallin ennakko.

Lue myös nämä

  • Uusimmat