Kalle Rovanperä sanoi suorat sanat tv:ssä: ”Se rankaisee ihan liikaa”

Toyotan Kalle Rovanperä vieraili MTV Katsomon rallistudiossa Kroatian MM-rallin yhteydessä.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Maikkarin studion ”pikataival”-osiossa juontaja Satu Tuomisto esitti ajankohtaisista aiheista väittämiä Kalle Rovanperälle, Esapekka Lapin kartanlukijalle Janne Fermille sekä selostaja Juho Kokolle.

Ensimmäinen väittämä kuului, että rallin MM-sarjassa pitäisi olla enemmän asvalttiralleja. Rovanperä nosti peukun pystyyn.

– En minä sanonut, että tykkään niistä, mutta MM-sarja on MM-sarja ja siinä pitäisi ajaa kaikissa mahdollisissa olosuhteissa mahdollisimman paljon, Rovanperä kertoi MTV:lle.

Yksi väittämistä kuului myös, että ”nykyinen lähtöjärjestys on hyvä”. Tätä nykyä lähtöjärjestys määräytyy MM-sarjan tilanteen mukaan ja MM-sarjan johtaja joutuu rallin alussa auraajan rooliin.

Tämän väittämän kohdalla Rovanperä laski peukun alas.

– Se rankaisee sorakisoissa sarjan johtajaa ihan liikaa, Rovanperä sanoi suoraan.

– Mielestäni rallin EM-sarjassa on edelleen niin, että ensin ajetaan aika-ajopätkä. Shakedownissa katsotaan, kuka on nopein ja siinä järjestyksessä saa päättää lähtöpaikan. Se ei rankaise niin paljon sarjan johtajaa, Rovanperä ehdotti.

Kaksinkertaiselle maailmanmestarille Rovanperälle auraajan rooli on viime vuosilta varsin tuttu. Systeemi tuli myös hyvin tutuksi aikanaan Sebastien Ogierille ja ranskalaismestarin kuultiin usein valittavan samasta asiasta.

Lopuksi otettiin kantaa myös MM-sarjan täksi kaudeksi uusittuun pisteenlaskujärjestelmään. Koko kolmikko oli yhtä mieltä siitä, että lauantain ehdollisuus MM-pisteiden suhteen pitäisi poistaa kokonaan.

Lue myös nämä