Mestaruus katkolla! Kalle Rovanperältä itsevarma lausunto

Kalle Rovanperällä on huipputilaisuus ratkaista uran toinen maailmanmestaruus tällä viikolla Keski-Euroopassa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä johtaa MM-sarjaa 31 pisteen erolla ennen tiimikaveri Elfyn Evansia. Jos walesilainen ei saa uudessa Keski-Euroopan MM-rallissa tallitoveriaan vähintään kahdella pisteellä kiinni, suomalaistähden titteli varmistuu.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Rovanperä on aina viihtynyt uusissa MM-ralleissa, ja myös kisaa edeltänyt testi toi lisää varmuutta.

– Ajofiilis oli itse asiassa hyvä. En ollut tajunnutkaan, miten pitkään siitä oli, kun ajoimme asvaltilla Kroatiassa. Oli mukavaa palata takaisin, Toyota-kuljettaja Rovanperä sanoo.

– Löysin heti hyvän fiiliksen autossa, ja ajaminenkin tuntui heti hyvältä. Toivottavasti löydän samanlaisen fiiliksen myös kilpailussa.

Keski-Euroopan erikoiskokeiden Rovanperä ounastelee sopivan hänen ajotyylilleen erinomaisesti.

– Sen pitäisi olla hyvä ralli meille. Tällainen asvaltti on yleensä ollut parasta minulle ja voimme olla nopeita. Olemme saaneet hyviä tuloksia tällaisilta teiltä. Olen luottavainen, että rallista tulee meille hyvä, Rovanperä summaa.

– On mukavaa palata myös Tshekissä asvaltille. Olen ajanut siellä aiemmin, mutten MM-sarjassa. Kisasta tulee varmasti mielenkiintoinen, kun siinä on sekoitus kaikkea.

Keski-Euroopassa ajetaan kauden toiseksi viimeinen MM-ralli. Viimeinen osakilpailu kaasutellaan Japanissa marraskuussa, jonka jälkeen kuskeilla on kuukauden verran lomaa ennen kuin valmistautuminen starttaa seuraavaan sesonkiin.

Rovanperä ei ole vielä ehtinyt lomasuunnitelmia miettiä.

– Toki on aina mukavaa pitää taukoa, mutta nyt kun meillä on iso taistelu mestaruudesta, en juurikaan ajattelee lomaa. Toivotaan, että ensi rallin jälkeen meillä on ainakin selkeämpi näkemys siitä, miten taistossa käy, Rovanperä miettii.

– Toivottavasti, voimme jopa varmistaa tittelin, mutta jos niin ei käy, toivottavasti tilanne on meille parempi. Sen jälkeen voimme ajatella, mitä teemme tauolla.

Keski-Euroopan MM-ralli käynnistyy keskiviikkona ajettavalla testierikoiskokeella. Varsinainen kisa starttaa torstaina Prahan pääkaupungista Tshekistä.

Rallissa ajetaan yhteensä 18 erikoiskoetta ja mittaa pikataipaleille kertyy noin 310 kilometriä.

Katso alapuolelta, mitä uudessa Keski-Euroopan MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä