Jari-Matti Latvalalta iso kiitos WRC-tiimilleen – ”Tämä on ollut aivan huippukausi”

Jari-Matti Latvalan kipparoima Toyotan WRC-talli nappasi kaudella 2023 jo kolmannen perättäisen merkkimestaruuden rallin MM-sarjassa.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Arkkivihollinen Hyundai kaatui ylivoimaisesti, sillä valmistajien MM-titteli ratkesi jo kauden kolmanneksi viimeisessä rallissa Chilessä syys-lokakuun vaihteessa. Toyota-kuskeista Kalle Rovanperä ja Sebastien Ogier ovat voittaneet kolmesti ja Elfyn Evans kahdesti.

M-Sport Fordin Ott Tänakilla on vyöllään kaksi ykköstilaa. Hyundailla on puolestaan tänä vuonna tilillä vain yksi voitto, kun Thierry Neuville juhli Sardiniassa kesäkuun alussa.

– Tämä on ollut aivan huippukausi. Nappasimme valmistajien mestaruuden jo kolmanneksi viimeisessä osakilpailussa ja lisäksi kuljettajamme voittaa mestaruuden, tallipomo Latvala sanoo.

Toyota ei välttämättä ole ollut joka kisassa nopein, mutta teknisiä vikoja on vuoden aikana ollut äärimmäisen vähän.

– Yksi tärkeimmistä tekijöistä on ollut se, että automme on ollut luotettava. Meillä ei ole ollut mitään isoja ongelmia kauden aikana, Latvala kertoo.

Lue myös: Jari-Matti Latvala hehkuttaa ensi kauden rallikalenteria – ”Meidän osaltamme erittäin hyvä juttu!”

Lue myös: Vihdoin! FIA vahvisti rallin MM-sarjan kalenterin

Tuurilaispomon mukaan Ogier, Evans, Rovanperä sekä Takamoto Katsuta ovat tehneet äärimmäisen hyvää työtä koko vuoden ajan.

– Kuljettajat ovat esiintyneet tasaisesti ja meillä on ylipäätään loistava kuljettajakokoonpano. Lopulta tärkeintä on se, että tiimihenki on loistava tehdessämme töitä kohti voittoja, Latvala hehkuttaa.

– Iso kiitos siitä ihan jokaiselle. Kaudesta 2024 tulee vaikeampi, mutta haasteet ovat aina hyvä asia.

Rallin MM-sarja jatkuu tällä viikolla uudella Keski-Euroopan osakilpailulla. Luvassa on yhteensä 18 erikoiskoetta Tshekissä, Saksassa ja Itävallassa.

Katso alapuolelta, mitä Keski-Euroopan MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä