Vahva vihje tulevaisuudesta – mokaillut kuljettaja pihalle kauden viimeisestä osakilpailusta, tuore mestari tilalle

M-Sport Ford tiedotti perjantaina, että ranskalainen Adrien Fourmaux ajaa tallin toista Rally1-autoa kauden päättävässä Japanin rallissa.
Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux kilpaili Ford Fiesta Rally2 -autolla Kreikan Akropolis-rallissa syyskuussa 2023. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Fourmaux M-Sportin toiseen Ford Puma Rally1-autoon Japanin MM-rallissa marraskuussa. Toista autoa ajaa tietysti viimeisen kisansa Fordilla Japanissa ajava Ott Tänak.

Uutinen tarkoittaa suurella varmuudella sitä, että Fourmaux ajaa myös ensi kaudella M-Sportin Ford Puma Rally1-autolla.

Ranskalainen ajoi jo viime kaudella täyden sarjan M-Sportilla MM-sarjan pääluokassa, mutta tällä kaudella hän hakenut uutta vauhtia WRC2-luokan puolelta.

Fourmaux on onnistunut tällä kaudella erinomaisesti Rally2-autolla ja hänen nostamisensa luokkaa ylemmäs ei tule suurena yllätyksenä. M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener kehui ranskalaista jo aiemmin.

– Adrien on saanut Rally2-autolla lisää itseluottamusta. Samalla hän on kasvanut ihmisenä ja pärjännyt hyvin kisoissa. Hän on yksi vaihtoehdoistamme, Millener sanoi elokuun lopussa Rallit.fille, kun M-Sportin ensi kauden kuljettajakuvioita pohdittiin.

Fourmaux ottaa ensi kaudella todennäköisesti Tänakin paikan M-Sportin Rally1-auton ratissa. Virolainen päätti vaihtaa maisemaa vain yhden M-Sportilla ajetun kauden jälkeen ja palaa ensi kaudeksi Hyundaille.

Jo Tänakin lähdön aikaan oli selvää, että M-Sport joutuu tulemaan ensi kaudella toimeen ilman tähtikuljettajaa. Fourmaux on ajanut kuitenkin tällä kaudella lupauksia herättävästi WRC2-luokassa ja voittanut myös muun muassa Britannian rallisarjan mestaruuden. M-Sport puhuikin tiedotteessaan kuljettajan palkitsemisesta hyvän kauden jälkeen.

M-Sport odottaa innolla, mitä ranskalainen saa kartturinsa Alexandre Corian kanssa aikaiseksi Keski-Euroopan asvalteilla.

– Adrienin ja Alexin pitäisi sopia mainiosti tiukoille ja teknisille asvalttiteille, joten odotamme innolla, mitä he saavat aikaan Rally1-kalustolla, M-Sport intoili tiedotteessa.

M-Sport ajattaa Japanin MM-rallissa kahta autoa. Jo aiemmin tiimi oli sopinut, että Pierre-Louis Loubet ajaa enää tällä kaudella vain Keski-Euroopan rallin ja tämän jälkeen hänen kautensa on taputeltu. Loubet on ajanut heikon kauden. Chilen ulosajo ei tehnyt hyvää hänen urahaaveilleen rallin MM-sarjassa ja kartanlukijakin ehti vaihtua tässä välissä.

https://twitter.com/MSportLtd/status/1715412648236294593

Keski-Euroopan ralli ajetaan lokakuun lopulla. Voit katsoa kisan ennakon täältä.

Lue myös nämä