Toyota-tähdellä mahdollisuus hattutemppuun – saako Latvala viimein onnistumisen?

Ott Tänak. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Rallin MM-kausi jatkuu tulevana viikonloppuna, kun WRC-tähdet hyökkäävät soraerikoiskokeille Sardinian saarella. Kilpailussa on yksi suursuorikki, Toyotan Ott Tänak. Italian osakilpailun röykkyiset erikoiskokeet ja helteinen sää pistävät kaluston ja kuskit koetukselle, joten odotettavissa on tapahtumarikas kilpailu.

Virolaiskuljettaja Tänak pääsee jahtaamaan hattutemppua, sillä hänellä on alla peräkkäiset voitot Portugalista ja Chilestä. Tänakilla oli mahdollisuus nousta MM-pistekärkeen Portugalissa, mutta hän taktikoi rallin viimeisellä erikoiskokeella siten, että Citroenin Sebastien Ogier lähtee pistejohtajana Sardinian vaativaan kilpailuun.

Ogierin tehtävänä on aurata ensimmäisenä autona irtosoraa perjantain erikoiskokeilla, kun taas Tänak pääsee ajamaan ranskalaismestarin perässä hieman puhtaammalla ajolinjalla.

– Ensimmäisenä oleminen Sardiniassa tarkoittaa sitä, että voimme enemmän tai vähemmän jättää laskuista mahdollisuuden voittoon – varsinkin kun ottaa huomioon sen, kuinka paljon tiet puhdistuvat. Näyttää siltä, etteivät sääolosuhteetkaan anna meille apua. Odotan, että viikonlopusta tulee meille vaikea, mutta annan kaikkeni kuten aina, Ogier kertoo.

Katso alta ennakko Sardinian MM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

MM-sarjassa kolmantena oleva Thierry Neuville otti vuosi sitten niukan mutta sitäkin maukkaamman voiton Sardiniassa. Hyundailla oli edellisessä osakilpailussa Portugalissa vaikeuksia kuumissa olosuhteissa, mutta mikäli belgialaisen kalusto kestää paahtavan helteiset olosuhteet Välimeren saarella, Neuville pystynee jahtaamaan huippusijoitusta myös tällä kertaa.

Toyotan Kris Meeke töpeksi pahemman kerran vajaat kaksi viikkoa sitten Portugalissa. Toyota oli kiinni kaksoisvoitossa, mutta Meeke teki pari virhettä ja keskeytti ulosajoon rallin viimeisellä erikoiskokeella. Meeke ei ole vielä yltänyt podiumille tällä kaudella, mutta nyt hänellä on jälleen hyvä tilaisuus ottaa Toyota-uransa ensimmäinen palkintokorokepaikka.

M-Sport Fordin Teemu Suninen on parhaana suomalaisena kuudentena MM-pistetaulukossa. Jokelalainen on ajanut tasaisen varmasti viime kisoissa ja Portugalissa hän nappasi kauden parhaan tuloksensa, nelossijan.

Toyotan Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi pääsevät hyviltä lähtöpaikoilta perjantain pätkille. Latvala oli mukana kärkikahinoissa Portugalissa, mutta iskunvaimentimen rikkoutuminen päätti tuurilaisen kamppailun. Latvala on ollut peräti kuudesti palkintopallilla Sardiniassa ja hänellä on kaikki edellytykset olla korkealla myös tällä viikolla.

Lapillakin on riittänyt murheita edellisissä kisoissa – Portugalissa kisa päättyi viimeisenä päivänä ajovirheisiin.

Portugalin MM-ralli käynnistyy torstai-iltana lyhyellä yleisöerikoiskokeella. Kilpailun voittaja on selvillä sunnuntaina noin kello 14 Suomen aikaa.

Veikkauksen Voittajavedon pelikohteisiin pääset tästä.

Sardinian MM-rallin kuumimmat suosikit:

1. Ott Tänak

Sama mantra jatkuu kisasta toiseen, Tänak on suosikki numero yksi. Virolaisen tämän kauden esitykset ja tilastotkin puhuvat sen puolesta, että hän on vaikea pysäytettävä myös Sardiniassa. Tänakilla on hyvät muistot Välimeren saarella: hän nappasi siellä ensimmäisen palkintokorokepaikkansa 2012 ja kaksi vuotta sitten tuli ensimmäinen voitto. Kyseessä on Tänakin juhlakisa, sillä hänelle WRC-startti on uran sadas.

2. Thierry Neuville

Neuville ajoi rajusti ulos Chilen MM-rallissa kuukausi sitten, mutta hänen vauhtinsa oli kohdallaan Portugalissa. Hänellä on MM-kärkikolmikon kuljettajista paras lähtöpaikka kisan avauspäivänä. Vuosi sitten hän löi Ogierin huimassa voittokamppailussa Sardiniassa.

3. Jari-Matti Latvala

Kauden ensimmäinen puolisko oli Latvalalta ankea. Kahdessa edellisessä kilpailussa Latvalan vauhti oli huipputasolla, mutta kunnon tulokset jäivät yhä uupumaan. Joko nyt olisi Jari-Matin aika onnistua?

4. Sebastien Ogier

Kuusinkertaisen maailmanmestarin lähtöasetelmia ei voi kadehtia, sillä perjantaina hän kärsii ensimmäisestä lähtöpaikasta. Ranskalaisella on kova työ nousta palkintopallille. Edellisessä osakilpailussa Portugalissa kuitenkin nähtiin, miten Ogier onnistui luovimaan itsensä podiumille muiden sorruttua virheisiin.

5. Kris Meeke

Portugalissa pohjoisirlantilaiselle tuli paha moka, joka olisi nyt parempi paikata. Meekellä riittää vauhtia jopa voittotaistoon saakka, jos kaikki osuu kohdalleen.

Kilpailun kärkikolmikkoa voi pelata Veikkauksen Supertriplassa, jonka peliaika päättyy torstaina kello 17.58 Suomen aikaa.

Veikkauksen Voittajavedon pelikohteisiin pääset tästä.

Artikkeli on tehty kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa.

Jaa uutinen