Kaksijakoisen SM-kauden ajanut Emil Lindholm tarvitsee kipeästi pisteitä – ”Väkisin en yritä tehdä mitään”

Emil Lindholm. Kuva: Marko Mäkinen

Ralli SM-sarjan kesäkauden avauksessa Riihimäellä keskeyttämään joutuneet GRX-tiimin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen hakevat sarjan seuraavasta osakilpailusta Seinäjoen SM Pohjanmaarallista ehjää suoritusta.

Lindholm ajoi Volkswagen Polo GTI R5:lla ralliin valmistavan testin maanantaina Mouhijärvellä ja kaikki on kunnossa tulevaan. Lindholm ja Korhonen starttaavat Pohjanmaa-rallin etuvetoisten autojen jälkeen lähtönumerolla 29.

– Hyvä fiilis jäi testeistä. Sen huomasi, että Riihimäellä emme päässeet ajamaan kovin montaa kilometriä autollamme soralla. Ajoni oli vielä hieman hakusessa. Aion ajaa vielä torstaina lyhyen shakedownin ennen kisaa. Luulen, että sen jälkeen olemme valmiita tulevaan.

Tänä vuonna Lindholmilla on alla kaksi voittoa ja kaksi pisteetöntä osakilpailua, joten kaikki jaossa olevat SM-pisteet ovat tässä vaiheessa kautta hänelle tärkeitä.

– Lähden ajamaan omaa kisaani. Väkisin en yritä tehdä mitään. Jos voitto on mahdollinen, niin siitä tietysti ajetaan. Pisteitä tarvitaan ja kaikki otetaan vastaan, sillä veikkaan, että luokkamme mestaruus ratkaistaan vasta kauden viimeisessä kilpailussa. Lisäksi tarvitsen ehdottomasti lisää kilometrejä Suomen MM-rallia varten, joka on kesäkauden kohokohta, Lindholm muistuttaa.

Vuosi sitten Lindholmin Pohjanmaa-ralli meni rallin ensimmäisellä EK:lla rengasrikon takia piloille.

– Putosimme heti voittotaistelusta ja sijoituimme lopulta kuudenneksi. EK-aikamme toisena kilpailupäivänä olivat kuitenkin vertailukelpoisia kärkeen nähden. On kiva, että tuleva ralli on taas jaksotettu kahdelle päivälle. Viime vuoden perusteella tuleva reitti sisältää hyviä ralliteitä.

Pohjanmaa-ralli starttaa perjantaina kolmella erikoiskokeella.

Jaa uutinen