Quantcast

Tommi Mäkinen, onko Jari-Matti Latvala oikea mies Toyotan tallipäälliköksi?

Tommi Mäkinen ja Jari-Matti Latvala
Tommi Mäkinen ja Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Perjantaina paljastui, että Jari-Matti Latvala siirtyy Toyotan WRC-rallitiimin päälliköksi.

Latvalan valinnasta liikkui huhuja rallipiireissä viime päivinä, mutta yllätys oli silti melkoinen, kun Toyota julkisti uutisen.

Latvala seuraa tehtävässä Tommi Mäkistä, joka toi Toyotan takaisin MM-erikoiskokeille kaudella 2017. Mäkinen pystyi tiimeineen kehittämään keskellä keskisuomalaista peltoa Toyotalle WRC-auton, joka toi japanilaisvalmistajalle kaksi kuljettajien maailmanmestaruutta ja yhden valmistajien MM-tittelin.

Rallit.fi tavoitti Tommi Mäkisen kommentoimaan Latvalan valintaa.

Tommi Mäkinen, mitä ajatuksia sinulle on herännyt siitä, että Jari-Matti Latvalasta tulee sinun seuraajasi tallipäällikkönä?

– Päätös on tullut tuolta Japanin suunnalta. Ja eihän siinä mitään. Kyllä se varmaan siitä lähtee menemään. Tiimissä on varmaan sama hyvä porukka jatkamassa. Siellä on jo hyvin tiedossa kaikki hommelit, millainen tämä operaatio on. Ei siinä sen puoleen. Siinä on hyvin aikaakin istahtaa mukaan.

Jari-Matti hyppää suuriin saappaisiin tehdastiimin päälliköksi. Miten uskot hänen selviytyvän tästä tehtävästä?

– No, kyllä ne pojat siellä varmasti tekevät sillä lailla tiimitöitä, etten usko siinä olevan mitään kummempaa. Jos tiimityöskentely jatkuu samanlaisena kuin tähänkin asti, ei siinä varmasti tule mitään draamaa olemaan.

Katso alta viime kauden päätöskisan Monzan MM-rallin parhaat palat.  Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,358031″ ap mute]

 

Uskotko, että Jari-Matti on oikea mies tähän tehtävään?

– En mä osaa ottaa siihen millään muotoa kantaa. Muut ihmiset ovat katsoneet tämän ratkaisun. On analysoitu näin, että tämä on hyvä. En osaa ottaa sen enempää kantaa, onko hän oikea valinta vai ei. Mistä minä tiedän, en ole sen enempää miettinyt koko juttua. Aikahan sen varmaan näyttää, miten se menee. Mutta kuten sanoin, siellä on kova porukka. He tietävät, mitä pitää tehdä.

Vaakakupissa ilmeisesti painoi se, että Jari-Matilla on hyvä maine Japanin päässä ja lämpimät välit Toyotan pääjohtajaan Akio Toyodaan…?

– En mä sitä tiedä, mikä on päätöksen takana.

Oletteko vielä puhuneet näistä asioista Jari-Matin kanssa?

– Emme sen enempää. Muutamalla sanalla vähän, mutta ei sen kummempaa.

Mitä vinkkejä antaisit Jari-Matille tallipäällikön tehtävään? Mitkä ovat ne ensimmäiset tärkeät askeleet hänelle tässä tehtävässä?

– Pitäähän tuohon päästä ensin sisään. Jari-Matti ei ole ollut tiimin sisällä katsomassa, miten kaikki toimii. Sinne pitää ensin mennä opiskelemaan, mitä toiminta tarkoittaa. Jari-Matti on katsonut sitä asiaa tuulilasin toiselta puolelta.

Tommi Mäkinen toimii jatkossa Toyotan emoyhtiön moottoriurheiluosaston neuvonantajana.

Lue myös: Toyotan iso pomo perustelee Jari-Matti Latvalan pestaamista tallipomoksi: ”Hänen kasvonsa tulivat ensimmäisenä mieleeni”

Lue myös: Nyt jysähti jättipommi: Jari-Matti Latvalasta Toyotan uusi tallipäällikkö!

Lue myös nämä

  • Uusimmat