Quantcast

Toyotan japanilaiskuljettajalle täysi MM-kausi WRC-autolla – Juho Hänniselle uusi rooli kuskin taustalla

Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan WRC-tallin haastajaohjelmaan kuuluva Takamoto Katsuta saa ajaa ensi vuonna täyden kauden rallin MM-sarjassa.

Katsutan uraa on rakennettu määrätietoisesti Toyotan tehdastiimin sivussa. Jyväskylässä pitkään asunut Katsuta, 27, ajoi päättyneellä kaudella viisi MM-rallia Toyota Yaris WRC -autolla ja sijoittui parhaimmillaan seitsemänneksi kauden avanneessa Monte Carlon osakilpailussa.

Kauden loppu meni japanilaiselta penkin alle. Hän ajoi rajusti ulos Viron ja Sardinian MM-ralleissa ja lisäksi hän keskeytti kertaalleen päätösosakilpailussa Monzassa.

Toyotalla riittää kuitenkin luottoa Katsutaan, sillä hänen ohjelmaansa kuuluvat kaikki MM-rallit, jotka ovat mukana alustavassa kalenterissa kaudella 2021.

– Tämä oli erittäin hankala kausi, eikä ollut helppoa oppia tavalliseen tapaan. Siitä huolimatta esitykseni ja ajamiseni ovat parantuneet vuoden alusta lähtien. Kunnon tuloksia ei vielä tullut, mutta ajoin hyviä yksittäisiä erikoiskokeita. Nyt minulla on parempi ymmärrys eri olosuhteista ja auton säädöistä, Katsuta kertoo tiedotteessa.

Katsuta antaa Toyota Gazoo Racingille isot kiitokset ”erityisestä tilaisuudesta”.

– Yritän parantaa ja saada hyviä tuloksia ralleissa, joissa minulla on hyvä luotto erikoiskokeilla. Olen myös erittäin tyytyväinen, että teen lähemmin töitä Juhon kanssa ensi kaudella. Tunnen hänet hyvin, olen testannut hänen kanssaan ja istunut hänen vierellään autossa. Hänellä on vuosien kokemus ja hän ymmärtää hyvin autoa. Olen varma, että minusta tulee parempi kuljettaja hänen opastuksessaan.

Katso alta viime kauden päätöskisan Monzan MM-rallin parhaat palat.  Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,358031″ ap mute]

 

Katsuta viittaa Juho Hänniseen, joka työskentelee jatkossa japanilaisen valmentajana. Hänninen ajoi Toyotan tehdastiimin kuljettajana kaudella 2017, minkä jälkeen hän on toiminut tallin testikuljettajana.

Hänninen uskoo, että Katsutan kehityskäyrä nousee kaudella 2021.

– Odotan innolla työskentelyä hänen kanssaan jokaisessa rallissa. Teen tiiviisti töitä hänen kanssaan ja autan häntä auton säädöissä, kuten teimme jo testatessamme Monte Carlon rallia varten viime viikolla. Hänellä on työstettävää usealla osa-alueella, mutta luotan siihen, että hän voi saavuttaa hyviä tuloksia, Hänninen sanoo.

Toyota kertoi perjantaina toisestakin uutisesta: Jari-Matti Latvala toimii WRC-tallin päällikkönä ensi vuoden alusta lähtien.

Lue myös: Nyt jysähti jättipommi: Jari-Matti Latvalasta Toyotan uusi tallipäällikkö!

Lue myös: Tommi Mäkinen, onko Jari-Matti Latvala oikea mies Toyotan tallipäälliköksi?

Lue myös: Toyotan iso pomo perustelee Jari-Matti Latvalan pestaamista tallipomoksi: ”Hänen kasvonsa tulivat ensimmäisenä mieleeni”

Lue myös nämä