Quantcast

Nyt jysähti jättipommi: Jari-Matti Latvalasta Toyotan uusi tallipäällikkö!

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan WRC-rallitalli tiedotti perjantaina, että Jari-Matti Latvalasta tulee tiimin päällikkö.

Latvalan valintaa Toyotan tallipäällikön paikalle voidaan pitää jättiyllätyksenä. Latvalan nimityksestä liikkui huhuja tämän viikon aikana, mutta lopullinen vahvistus asialle saatiin perjantain tiedotteella.

Latvala on rallin MM-sarjan historian kokenein kuljettaja. Kauden 2019 jälkeen hän ei saanut jatkosopimusta Toyotalta, mutta hän ei ole vielä virallisesti lopettanut kuskiuraansa.

Latvala on startannut urallaan 209 MM-osakilpailuun. Hän debytoi MM-sarjassa vuonna 2002 Walesissa ollessaan vasta 17-vuotias. Hän on kilpaillut MM-sarjassa Fordin, Volkswagenin ja Toyotan kalustoilla ja napannut kaikkiaan 18 osakilpailuvoittoa.

Latvala on hyvissä väleissä Toyotan pääjohtajan Akio Toyodan kanssa, mikä todennäköisesti painoi vaakakupissa, kun WRC-tallille haettiin uutta päällikköä.

Lue myös: Toyotan iso pomo perustelee Jari-Matti Latvalan pestaamista tallipomoksi: ”Hänen kasvonsa tulivat ensimmäisenä mieleeni”

Tallipomon pestiin oli yhdistetty myös tiimin urheilutoimenjohtajana viime kaudet toiminut Kaj Lindström. Mikkeliläinen Lindström jatkaa urheilupomon pestissä.

Latvala ottaa tallipäällikön paikan vastaan Tommi Mäkiseltä, jonka johdolla Toyota palasi MM-sarjaan kaudella 2017. Mäkisen aikakaudella Toyota saavutti kaksi kuljettajien maailmanmestaruutta ja yhden valmistajien MM-tittelin. Mäkinen toimii jatkossa Toyotan moottoriurheiluosaston neuvonantajana.

Katso alta viime kauden päätöskisan Monzan MM-rallin parhaat palat.  Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,358031″ ap mute]

 

Toyotan WRC-tallilla on jatkossakin vahvat siteet Keski-Suomeen. Mäkinen pyöritti tallia Puuppolasta käsin, mutta jatkossa tiimin päämaja sijaitsee muutaman kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta.

Toyota kilpailee kaudella 2021 samalla kuljettajakolmikolla kuin tänä vuonna. Maailmanmestari Sebastien Ogier, walesilainen Elfyn Evans ja nuori Kalle Rovanperä ajavat pisteitä japanilaisvalmistajalle.

Kauden 2021 on määrä käynnistyä reilun kuukauden kuluttua Monte Carlon osakilpailulla.

Lue myös: Tommi Mäkinen, onko Jari-Matti Latvala oikea mies Toyotan tallipäälliköksi?

Lue myös nämä

  • Uusimmat