Quantcast

Toyotan iso pomo perustelee Jari-Matti Latvalan pestaamista tallipomoksi: ”Hänen kasvonsa tulivat ensimmäisenä mieleeni”

Akio Toyoda ja Jari-Matti Latvala
Akio Toyoda ja Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan WRC-tiimi ilmoitti perjantaina todellisesta yllätysuutisesta, kun se vahvisti Jari-Matti Latvalan siirtyvän tallipäällikön paikalle.

Latvala seuraa tehtävässä Tommi Mäkistä, joka toimii jatkossa Toyotan emoyhtiön moottoriurheiluosaston neuvonantajana.

Latvalan valinnasta vastasi viime kädessä Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda, jolla on lämpimät välit suomalaiseen.

– Siitä on kulunut vuosi, kun annoimme Jari-Matille lähtöpassit tallista kuljettajan paikalta. Ja nyt olen erittäin iloinen, että voin toimittaa tämän viestin. Kun ajattelin uutta talliamme vuodelle 2021, Jari-Matin kasvot tulivat ensimmäisenä mieleeni, Toyoda kertoo tiimin tiedotteessa.

– Hän ajattelee aina faneja ja tallikavereitaan. Näin hänen usein menevän fanien luokse heti sen jälkeen, kun hän oli päässyt ulos autostaan huoltoalueella. Hän välitti kaikista tiimin jäsenistä ja jutteli aina heidän kanssaan. Uskon, että tällainen asenne ja luonne voimaannuttivat tallia ja auttoivat kohti valmistajien mestaruutta, japanilaispomo lisää.

Latvala hyppää täysin uuteen rooliin. Hän on MM-sarjan kautta aikain kokenein kuljettaja, mutta nyt hänellä on tehdastiimi vedettävänään rallin kuninkuusluokassa.

– Hänen johtamistaidoistaan ei ole vielä todisteita, mutta yhteiset ominaisuutemme olivat merkitseviä tekijöitä luottaessamme tiimin hänen käsiinsä.

– Luotan siihen, että hän johtaa hyvin Toyota Gazoo Racingin uutta tiimiä ja odotan innolla sitä, että pääsen kiipeämään hänen kanssaan Yaris WRC -auton katolle, Toyoda sanoo.

Lue myös: Tommi Mäkinen, onko Jari-Matti Latvala oikea mies Toyotan tallipäälliköksi?

Katso alta viime kauden päätöskisan Monzan MM-rallin parhaat palat.  Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,358031″ ap mute]

 

Latvala ajoi Toyotan tehdaskuljettajana kolmen kauden ajan. Hän tuntee tallin toimintatavat, mutta tallipomon tehtävissä riittää haastetta.

– Tallipäällikkönä minun pitää nähdä isompi kuva. Minun pitää motivoida kaikkia tiimin jäseniä tekemään töitä yhdessä saavuttaaksemme parhaat tulokset. Tämä on uusi haaste minulle ja olen valmis siihen, Latvala kertoo.

– Olen todella otettu tästä paikasta tallissa ja Akio Toyodan osoittamasta luottamuksesta minuun. Olen innoissani siitä, että pääsen jatkamaan työtä, jonka hän aloitti yhdessä Tommin kanssa.

Latvalan ensimmäinen tosipaikka koittaa reilun kuukauden päästä, kun hän johtaa Toyotan WRC-tallin kauden 2021 avaavaan Monte Carlon osakilpailuun.

Lue myös: Nyt jysähti jättipommi: Jari-Matti Latvalasta Toyotan uusi tallipäällikkö!

Lue myös nämä