Tommi Mäkinen hamuaa sekä Ogieria että Evansia – ”Olemme todella, todella kiinnostuneita”

Tommi Mäkinen. Kuva: @World/Toyota Gazoo Racing.

Rallin MM-sarjassa on huhuttu loppuviikosta Citroenin mahdollisella poistumisella karkeloista. Ranskalaistiimin mahdollinen vetäytyminen olisi varmasti Toyotan tallipomon Tommi Mäkisen mieleen, sillä sen jälkeen Sebastien Ogier olisi vapailla markkinoilla.

Ogier on monessa yhteydessä sanonut, että kausi 2020 tulee olemaan ranskalaismestarin viimeinen MM-sarjassa. Mäkinen haluaa varmasti tehdä Ogierista Hyundaille siirtyneen Ott Tänakin korvaajan Toyotan ykköskuskina.

Jo aiemmin uutisoimme, että Fordilla pitkään ajanut Elfyn Evans on myös Mäkisen kiikarissa. Tämä tietäisi sitä, että konkarikuskit Jari-Matti Latvala ja Kris Meeke tuskin saisivat tallipaikkaa ensi vuodeksi. Toyotan kolmanneksi kuskiksi monessa yhteydessä on nimittäin povattu suomalaiskomeetta Kalle Rovanperää.

– Totta kai olemme kiinnostuneita Ogierista, mutta myös Elfyn Evansista. Kaikki on kuitenkin yhä auki, Mäkinen sanoo saksalaisen Rallye-Magazinin mukaan.

Saksalaislehti pitää jo varmana, että Rovanperä on tehnyt sopimuksen Toyotan kanssa. Ensi kaudella Mäkisen tiimi voi siis muuttua kokonaan, jos tämän vuoden kolmikon tilalla ajavat Rovanperä, Ogier ja Evans. Brittikuski Evans on luultavasti jo saanut sopimustarjouksen Toyotalta, ainakin jos Mäkisen kommentteja on uskominen.

Lue myös: Hurja huhu: Citroen lähdössä rallin MM-sarjasta, Ogier tulossa Toyotalle?

Lue myös: Onko tässä Toyotan WRC-tiimin ensi vuoden kuljettajakolmikko? Tommi Mäkinen vastasi huhuihin

– Olemme seuranneet häntä ja nähneet hänen kehityksensä. Olemme todella, todella kiinnostuneita, Mäkinen toteaa Autosportin verkkosivuilla.

Brittilehti tietää myös kertoa, että Ogier olisi ilmaissut neuvotteluissa Toyotan kanssa, että hän haluaa juuri tasaisen ja kuuliaisen Evansin tallikaverikseen. Tämä nostaa varmasti Evansin osakkeita neuvotteluissa.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö