Quantcast

Hurja huhu: Citroen lähdössä rallin MM-sarjasta, Ogier tulossa Toyotalle?

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier ja C3 WRC, jossa ei ollut uutta takasiipeä vielä Walesin MM-rallissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjasta ja sen kuljettajista on liikkunut monenlaisia spekulaatioita viime aikoina. Mutta tässä tulee hurjin huhu: Motorsport.comin italialaisversio väittää, että Citroen on vetäytymässä MM-ralleista.

Citroen ei ole vahvistanut asiaa. Tallipäällikkö Pierre Budar kertoi vielä torstaina ilmestyneessä L’Equipe-lehden haastattelussa, että Citroen ”on vahvemmin varusteltu talli kaudella 2020”.

Motorsport.comin mukaan PSA-konserni, johon Citroen kuuluu, aikoo pistää moottoriurheiluosastonsa suunnitelmat uusiksi. Konserni ilmoitti keskiviikkona, että Peugeot Sport palaa rata-autoilun WEC-sarjaan vuonna 2022, kun sarjassa siirrytään niin sanottujen hyperautojen aikakauteen.

Sivusto väittää lähteisiinsä viitaten, että PSA on valmistautunut vetämään Citroenin välittömästi pois rallin MM-sarjasta.

Lue myös: Onko tässä Toyotan WRC-tiimin ensi vuoden kuljettajakolmikko? Tommi Mäkinen vastasi huhuihin

Rallin MM-sarjan kuljettajapakka menee täysin uusiksi, mikäli Citroen todella jättää MM-erikoiskokeet. Tallilla on ensi kaudesta sopimukset kuusinkertaisen maailmanmestarin Sebastien Ogierin ja suomalaisen Esapekka Lapin kanssa.

Motorsport.comin mukaan Ogierin tuleva osoite saattaa olla Tommi Mäkisen johtama Toyotan WRC-talli. Toyota ei ole julkistanut vielä yhtäkään sopimusta ensi kaudelle. Ogier on puolestaan painottanut, että kausi 2020 jää hänen viimeisekseen rallin MM-sarjassa.

Ogier kelpaisi varmasti Toyotalle, sillä talli menetti tämän kauden mestaruuden voittaneen Ott Tänakin Hyundaille.

Lue myös: Tommi Mäkinen hämmentyi kysymyksestä, joka koski kuumia kuskihuhuja – ”Katsotaan kuinka hommelit etenevät”

Lapin osalta tilanne on kinkkisempi, mikäli hän ei pääse ajamaan Citroenilla ensi kaudella. Ajopaikkoja on vapaana enää Toyotalla ja M-Sport Fordilla. Lappi jätti Toyotan kauden 2018 jälkeen ja meni ranskalaistiimin.

Kuljettajamarkkinoilla on vielä vapaana useita kuljettajia, jotka yrittävät saada itselleen WRC-pestin ensi kaudeksi. Esimerkiksi Toyotan Jari-Matti Latvalan ja Kris Meeken tulevaisuus on vielä hämärän peitossa.

Lue myös: Jari-Matti Latvala lupaa, että hänet nähdään MM-erikoiskokeilla ensi vuonna – ”Sen päätöksen olen tehnyt”

Rallit.fi huomauttaa vielä loppuun, että Citroenin vetäytymisestä ei ole vielä virallista tietoa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat