Thierry Neuville etulyöntiasemassa kauden avausrallissa? – ”Monte tarjoaa aina yllätyksiä”

Thierry Neuville. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH

Hyundain belgialaiskuskilla Thierry Neuvillella on hieno tilaisuus nykäistä heti eroa MM-sarjassa kauden avaavassa Monte Carlon MM-sarjassa. 

Neuville on MM-sarjan kärkikolmikosta ainoa, joka jatkaa samassa autossa viime kauteen verrattuna. Ennakolta pahimmat uhkaajat mestaruustaistossa ovat jälleen Toyotalle siirtynyt Sebastien Ogier sekä Hyundaille tallikaveriksi tullut Ott Tänak.

Ogier ja Tänak hakevat väkisinkin vielä yhteistä säveltä uusien kilpureidensa kanssa, joten Neuvillen kannattaa iskeä heti Monte Carlossa. Belgialaiskuljettaja kuitenkin muistuttaa legendaarisen rallin rajusta luonteesta.

– Kausi alkaa taas Monte Carlosta ja heti pätkillä, jotka ajetaan pimeässä. Tässä rallissa oikeat rengasvalinnat ovat elintärkeitä. Nuotteihin on pakko luottaa ja myös etuautoilta on tärkeää saada oikeaa informaatiota, Neuville selittää.

– Korkeuserot vaihtelevat pätkien aikana, joten kova keskittyminen on avainasemassa. Olosuhteet muuttuvat jatkuvasti ja pahin juttu on musta jää. Olemme ajaneet Gapin alueella joitain vuosia, joten tiedämme ne paikat, mitkä ovat varjossa koko päivän. Monte tarjoaa silti aina yllätyksiä.

Lue myös: Neljä kertaa putkeen MM-hopealle nöyrtynyt Thierry Neuville uhoaa – ”Nyt on meidän aikamme”

Katso alta Monte Carlon MM-rallin ennakko, jolla Sebastien Loeb kertoo klassikkokisan haasteista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Tänakin ja Neuvillen lisäksi Monte Carlossa Hyundai i20 WRC:tä ohjastaa ranskalaiskonkari Sebastien Loeb. Yhdeksän maailmanmestaruuden rallilegenda on voittanut Monten hurjat seitsemän kertaa, sama määrä kuin maanmies Ogierilla on ykköstiloja.

– Ei Montesta oikein koskaan tiedä, mitä odottaa. Voi olla ihan kuivaa, märkää tai sitten lunta. Olosuhteet vaihtelevat jopa pätkien aikana, joten siinä mielessä rengasvalinnat ovat todella tärkeitä. On löydettävä hyvä rytmi ajamiseen, mutta ei saa ottaa liian isoja riskejä, mestari summaa.

– Tässä rallissa on käytettävä päätä. Ei voi vain ajaa kaasu pohjassa. Ajoimme vain yhden päivän testiä, joten toivottavasti meillä on tarpeeksi kokemusta saada parempi tulos kuin viime kerralla, kaudella 2019 neljänneksi kurvaillut Loeb jatkaa.

Lue myös: Sebastien Loeb hehkuttaa Hyundaita – ”Kaikki sujui nopeammin ja helpommin kuin olin ajatellut”

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö