Neljä kertaa putkeen MM-hopealle nöyrtynyt Thierry Neuville uhoaa – ”Nyt on meidän aikamme”

Thierry Neuville

Hyundain rallitalli lähtee kauteen 2020 puolustavana valmistajien maailmanmestarina. Korealaistiimi sai vihdoin viime kaudella kauan metsästämänsä tittelin.

Tallipomo Andrea Adamo kuitenkin muistuttaa, että edellisen kauden meriiteillä ei saada yhtään MM-pistettä pian alkavalla kaudella.

– Meillä oli erittäin menestyksekäs kausi 2019, mutta pöytä on pyyhitty puhtaaksi nyt kun valmistaudumme kovaa vauhtia uuteen sesonkiin. Meidän tavoitteemme on selkeä. Haluamme taistella voitosta kaikissa kauden kisoissa sekä kamppailla kuljettajien ja valmistajien mestaruuksista, Adamo toteaa.

– Tiedämme, että kilpailu pysyy varmasti kiihkeänä. Meidän on varmistettava, että oma tekninen pakettimme on niin hyvä kuin vain on mahdollista. Meillä on varmasti yksi kovimmista kokoonpanoista. Se heijastelee Hyundain hyvää mainetta kansainvälisessä moottoriurheilussa, että pystymme houkuttelemaan kovia nimiä.

Jos oli Hyundain pitkään tyytyminen muihin palkintosijoihin kuin voittoon valmistajien MM-sarjassa, niin samaa voidaan sanoa belgialaiskuski Thierry Neuvillesta kuljettajien puolella. Jo kuusi vuotta Hyundaita edustanut Neuville on ollut hopealla neljä kertaa putkeen.

– Me lähdemme kauteen 2020 motivoituneina tiimien mestaruudesta. Olemme myös entistä päättäväisempiä saavuttamaan kuskien tittelin. Olemme nyt olleet hopealle neljä kertaa, joten tunnen, että nyt on meidän aikamme, Neuville uhoaa.

– Se ei varmasti tule olemaan helppoa. Mukana on monta lahjakasta kuljettajakaksikkoa. Olemme kuitenkin todistaneet, että meillä riittää vauhtia, varmuutta ja sitkeyttä. Haluamme käyttää vuosien kokemuksen hyväksemme ja palkita koko tiimin tuplamestaruudella, viisinkertainen MM-hopeamitalisti suunnittelee.

Neuville saa varmasti kovimman haasteen tutuilta kilpakumppaneiltaan. Puolustava mestari Ott Tänak siirtyi kaudeksi 2020 Neuville tallikaveriksi. Multimestari Sebastien Ogier puolestaan loikkasi Toyotalle etsimään voittaja-autoa surkean Citroen-kautensa jälkeen.

Uusi MM-kausi starttaa reilun viikon päästä torstai-iltana käynnistyvällä Monte Carlon osakilpailulla

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö