Suomalaiskuskilla vastoinkäyminen ennen MM-rallia – ”Toivottavasti ne olivat siinä”

Rallin MM-sarjan junioriluokan hallitseva mestari Sami Pajari kohtasi ylimääräisen mutkan ennen viikonloppuna ajettavaa Portugalin MM-rallia.
Sami Pajari ja Enni Mälkönen
Sami Pajari ja Enni Mälkönen. Kuva: Jani Salonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pajarin matka Suomesta Etelä-Eurooppaan venähti vuorokauden mittaiseksi.

– Oltiin täällä parikymmentä tuntia myöhemmin kuin oli suunniteltu. Sellaista se voi joskus olla, kun lentämällä matkustetaan riittävästi, Pajari kertaa tiedotteessaan.

Pääasia oli se, että Pajari ehti kilpailun nuotitukseen aikataulun viivästymisestä huolimatta.

– Ei mitään tärkeimpiä tapahtumia sentään missattu täällä, mutta onneksi lentoaikataulu ei enää enempää venynyt. Toivottavasti tämän kisan osalta vastoinkäymiset olivat siinä, Pajari naurahtaa.

Portugalin MM-ralli on kauden kolmas osakilpailu JWRC-junioriluokan kuljettajille. Pajari ei ole saanut parasta mahdollista starttia kauteen, sillä hän on sarjassa viidentenä.

Vuosi sitten Pajari ajoi Portugalin JWRC-kilpailussa toiseksi. Kilpailun pitäisi luonteeltaan sopia hyvin suomalaistoivolle, mutta tarkkana pitää olla.

– Jo ensimmäisenä nuottipäivänä tiistaina nähtiin rengasrikkoja. Olosuhteet täällä ovat melko samat kuin viime vuonna, kenties vähän kuivemmat ja pölyäkin on. Viime vuonna kisan alla oli reiluja sateita, mutta nyt sateet ovat olleet pienempiä, Pajari taustoittaa.

– Reitti on pitkälti sama kuin viime vuonna, joten siitä on nuottiin apuja, kun paikkoja on päässyt ajamaan kisavauhdilla.

Porton ympäristössä ajettavan rallin ohjelmassa on yhteensä 21 erikoiskoetta, joille kertyy yhteismittaa 338 kilometriä. Kilpailu käynnistyy torstai-iltana ja päättyy sunnuntaina.

Lue myös: Rallin MM-sarjan suomalaismestari hyppäsi kartturin paikalle – opasti entisen luottomiehensä voittoon

Katso alta Portugalin MM-rallin ennakko.

Lue myös nämä

  • Uusimmat