Eerik Pietarisella kova haaste Portugalin MM-rallissa – ”Vauhti on löydettävä heti”

Eerik Pietarinen jahtaa Portugalin MM-rallissa menestystä WRC2-luokassa Volkswagenilla. Torstai-iltana käynnistyvä ralli on Pietariselle toinen MM-startti kuluvalla kaudella.
Eerik Pietarinen
Eerik Pietarinen. Kuva: Pietarisen tiedotus
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ennakkotestinsä Pietarinen ja kartanlukija Antti Linnaketo ajoivat kahteen eri otteeseen. Sadan kilometrin valmistautuminen antoi vahvistuksen autoon tarvittavista säädöistä.

– Ajoimme kolme viikkoa sitten ensimmäisen testin ja juuri ennen kisaviikkoa toisen. Niistä ei aivan hirveästi kilometrejä kertynyt, mutta ne olivat hyviä testejä. Enemmän se oli jälleen hienosäätöä. Mitään radikaaleja muutoksia emme tehneet, Pietarinen kertoo tiedotteessaan.

Portugalin MM-ralli on kova testi Pietariselle. Vastassa on WRC2-luokan kärki, kuten mestaruutta puolustava Andreas Mikkelsen sekä Hyundai-kuljettajat Teemu Suninen ja Oliver Solberg.

Pietarinen on osallistunut kerran aiemmin Portugalin sorakisaan. Vuonna 2019 hän sijoittui Portugalin WRC2-kisassa neljänneksi.

– Auto täytyy saada itselle hyväksi ajaa. Täällä on ”raffimmat” tiet, eikä auto saa pohjata liikaa. Auton ajokorkeus on hieman Jyväskylää korkeampi. Viimeksi ajoin näitä erikoiskokeita 2019, joten liikoja en muista siitä kerrasta.

Erikoiskokeet Portugalissa ovat suhteellisen kapeita ja yllätyksellisiä. Portugalista alkaa viiden sorarallin putki, joista useimmissa kuljettajalta vaaditaan erityisesti yhtä ominaisuutta: ongelmista erossa pysymistä.

– MM-ralleissa vauhti on löydettävä heti. Auto ja renkaat on kyllä helppo särkeä näissä olosuhteissa. Jarrutuksissa on oltava tarkkana, etteivät pienet, terävät kivet riko renkaita. Ajotyylistä se on kiinni, joten suoralla autolla olisi pyrittävä ajamaan. Renkaiden kulumisen kannalta Portugali ei ole iso haaste, Pietarinen summaa.

Katso alta Portugalin MM-rallin ennakko.

Lue myös nämä

  • Uusimmat