Rallin MM-sarjan suomalaismestari hyppäsi kartturin paikalle – opasti entisen luottomiehensä voittoon

Sami Pajari vaihtoi viime viikonloppuna kuljettajan paikan kartanlukijan tehtäviin, kun Harrasterallisarjan osakilpailu ajettiin Kankaanpään seudulla.
Marko Salminen ja Sami Pajari
Marko Salminen (vas.) ja Sami Pajari saavuttivat rallin MM-sarjan juniorimestaruuden kaudella 2021. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan junioriluokan mestaruuden viime vuonna voittanut Pajari luki nuottia entiselle kartanlukijalleen Marko Salmiselle Fenno-rallissa. Yhteistyö toimi, sillä Salminen ajoi kaksivetoisten nuottiluokassa (alle 1 650 cc) voittoon Toyota Starletillaan.

Kokenut kartanlukija Salminen on ajanut aiemminkin pienemmissä ralleissa Starletilla, vaikkakin edellisestä kerrasta oli ehtinyt vierähtää useampi vuosi. Kankaanpäässä luokkavoitto tuli 5,8 sekunnin erolla Jarno Pentinpuroon, ja yleiskilpailussakin Salminen kerkesi komeasti seitsemännelle sijalle.

Pajarille kartanlukijan hommat ovat tulleet tutuksi tänä vuonna, sillä hän on istunut pelkääjän paikalla muutamissa kotimaisissa kisoissa.

Pajari luki Salmiselle nuottia englanniksi, mutta mukana oli myös tuttuja nuotteja suomeksi. Välillä Pajari heitti myös ajovinkkejä Salmiselle, kuten alla olevalta videolta voit katsoa ja kuunnella:

Pajari kilpailee tällä kaudella rallin MM-sarjan juniori- ja WRC3-luokissa Ford Fiesta Rally3 -autolla. Viime viikolla paljastui, että Pajari starttaa kesäkuun alussa Sardiniassa ensimmäistä kertaa Rally2-luokituksen Skodalla MM-osakilpailun WRC2-kisaan.

Pajarin kisakiireet jatkuvat jo tulevana viikonloppuna, kun rallin MM-sarjan pisteistä ajetaan Portugalin sorakisassa. Pajari on junioriluokan pisteissä viidentenä kahden osakilpailun jälkeen.

Katso alta Portugalin MM-rallin ennakko.

Lue myös nämä

  • Uusimmat