Sebastien Loeb tyrmäsi spekulaatiot – ”Tein päätöksen 20 sekunnissa”

Sebastien Loeb. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH

Hyundain WRC-tiimi ilmoitti viime viikonloppuna ajetun Monte Carlon MM-rallin jälkeen, ettei Sebastien Loeb ajakaan Ruotsin MM-rallissa.

Hyundai oli alun perin ilmoittanut Loebin mukaan Ruotsiin, missä ajetaan kauden toinen osakilpailu helmikuun puolivälissä. Monten jälkeen Hyundai päätti kuitenkin lähettää Loebin sijaan irlantilaisen Craig Breenin Ruotsiin.

Lue myös: Hyundain WRC-tallipomo jatkaa taktista kikkailuaan – mutta päästäänkö Ruotsin rallissa ajamaan?

Loeb putosi Monte Carlon rallin päätöspäivänä rallin neljänneltä sijalta suomalaisten Esapekka Lapin ja Kalle Rovanperän taakse kuudenneksi ja jäi voiton ottaneesta tallikaveristaan Thierry Neuvillesta viisi minuuttia. Hyundain maanantaisen tiedotteen jälkeen ilmoille nousi spekulaatioita, joiden mukaan Hyundai olisi päättänyt penkittää Loebin Monten vaisun tuloksen vuoksi.

Yhdeksänkertainen maailmanmestari tyrmäsi spekulaatiot ranskalaisen L’Equipe-lehden haastattelussa.

– Minulla ei ollut erityistä halua lähteä Ruotsiin, mutta koska niin oli alkujaan päätetty tallin kanssa, aioin kunnioittaa sitoumusta, Loeb sanoi.

Andrea (tallipäällikkö Adamo) varmasti tunsi jotain ja sunnuntai-iltana hän kysyi minulta, haluanko ajaa Ruotsissa. Hän sanoi minulle, että saan tehdä niin kuin minusta tuntuu, mutta minun pitäisi tehdä päätös nopeasti, sillä miehistön muutoksesta täytyy ilmoittaa maanantaihin mennessä. Tein päätöksen 20 sekunnissa, ranskalaiskonkari selvitti.

Lue myös: Uusi sinivalkoinen rallinimi valmis läpimurtoon – oletko kuullut hänestä? ”Kaverissa on huikea kokonaisuus”

Katso alta kooste Monte Carlon MM-rallin huikeasta ratkaisusta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Ruotsin ralliin ei ole luvassa kovinkaan talvisia olosuhteita, mikäli osakilpailu ylipäätään päästään ajamaan.

– Kilpaileminen ikävissä olosuhteissa Ruotsissa, kun muut ajavat kuin raivopäät, ja itse yrittää puskea täysillä saadakseen jotain aikaiseksi… Minusta ei tuntunut siltä, Loeb totesi.

– Breen saattaa olla minua nopeampi Ruotsissa. Sitouduin projektiin Hyundain kanssa, jotta voisin viedä tiimiä eteenpäin ja antaa osani sen menestykselle. En halua olla jarruna.

Lue myös: Ruotsin MM-rallin järjestäjät vakuuttelevat: ”Emme näe mitään ongelmia”

Loebin suunnitelmissa on ajaa tällä kaudella kaikkiaan kuusi MM-rallia Hyundain WRC-kalustolla. Konkarin loppukauden ohjelma on vielä harkinnassa.

– Ehkä viemme ohjelmaa enemmän kohti soraralleja, sillä selvästikään aikani i20-autolla eivät ole riittävän hyviä asvaltilla.

Lue myös: Seuraava ranskalainen rallilupaus tekee tuloaan – ajaa yhdeksän MM-rallia WRC-kalustolla

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja