Ruotsin MM-rallin järjestäjät vakuuttelevat: ”Emme näe mitään ongelmia”

Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford

Tavallista lämpimämpi talvi on langettanut uhkakuvia MM-rallin järjestämiselle Ruotsissa helmikuun puolivälissä.

Ralliseudulla Värmlannin maakunnassa ja rajan toisella puolella Norjassa, missä on tarkoitus ajaa neljä erikoiskoetta, ei ole juurikaan nähty kunnon talvikelejä. Ruotsin MM-rallin järjestäjät luottavat yhä vakaasti siihen, että alueelle saadaan talvisemmat olosuhteet seuraavien kahden viikon aikana.

Lue myös: Uusi sinivalkoinen rallinimi valmis läpimurtoon – oletko kuullut hänestä? ”Kaverissa on huikea kokonaisuus”

Ruotsin rallin toimitusjohtaja Glenn Olsson kävi viime viikonloppuna päivittämässä viimeisimmät tiedot ja ennusteet olosuhteista Kansainväliselle autoliitolle FIA:lle, MM-sarjan promoottorille ja tehdastiimeille Monte Carlon MM-rallin yhteydessä.

FIA ja promoottori näyttivät vielä tässä vaiheessa vihreää valoa rallivalmistelujen jatkamiselle.

– Jos sääolosuhteet kehittyvät ennusteiden mukaan, emme näe mitään ongelmia kilpailun järjestämiselle suunnitelmien mukaan, Olsson vakuuttelee Ruotsin MM-rallin nettisivujen mukaan.

– Sää on valitettavasti rallissa yksi niistä asioista, joihin emme voi vaikuttaa. Koko organisaatiomme paiskii kuitenkin kovasti töitä, jotta kilpailijat ja fanit saavat jälleen mahtavan Ruotsin rallin, hän lisää.

Lue myös: Hyundain WRC-tallipomo jatkaa taktista kikkailuaan – mutta päästäänkö Ruotsin rallissa ajamaan?

Katso alta kooste Monte Carlon MM-rallin huikeasta ratkaisusta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Ruotsin rallin keskuspaikkana toimii jälleen Torsby, jossa lämpötilan odotetaan pysyvän plussan puolella koko loppuviikon. Ennusteiden mukaan elohopea putoaa pakkasasteille viikonvaihteessa.

Tiettävästi Ruotsin rallin järjestämisestä tehdään lopullinen päätös ensi maanantaina 3. helmikuuta. Kilpailu on tarkoitus ajaa 13.-16. helmikuuta.

Ruotsin MM-ralliin on ilmoittautunut yhteensä 55 autokuntaa. Suomalaisista Kalle Rovanperä ja Jari-Matti Latvala ajavat kilpailussa Toyotan WRC-autolla sekä Esapekka Lappi ja Teemu Suninen Fordin WRC-kalustolla. Lisäksi kisassa nähdään suomalaisista Emil Lindholm, Jari Huttunen, Eerik Pietarinen, Sami Pajari ja Lauri Joona.

Lue myös: Rallin MM-sarjan kärkimies suitsuttaa Toyotan uutta tähteä – ”Hän ottaa voittoja tällä kaudella”

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja