Hyundain WRC-tallipomo jatkaa taktista kikkailuaan – mutta päästäänkö Ruotsin rallissa ajamaan?

Viime vuonna Ruotsissa päästiin ajamaan talvisissa olosuhteissa. Kuvassa Sebastien Loeb, joka ei tänä vuonna ole mukana rallissa. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH

Hyundai Motorsport on päättänyt tehdä muutoksen Ruotsin MM-rallin kuljettajakolmikkoonsa.

Hyundai oli aiemmin ilmoittanut kuljettajikseen Thierry Neuvillen, Ott Tänakin ja Sebastien Loebin. Hyundai ilmoitti Monte Carlon MM-rallin jälkeen, että Loebin sijaan ralliin starttaa irlantilaiskuljettaja Craig Breen.

Breen edusti Hyundain WRC-tiimiä viime kaudella Suomen ja Walesin MM-osakilpailuissa. Suomessa hän sijoittui seitsemänneksi ja Walesissa kahdeksanneksi.

Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo tuli viime kaudella tunnetuksi siitä, että hän vaihtoi kuljettajakokoonpanoaan lähes jokaiseen ralliin. Taktiikka toi lopulta Hyundaille ensimmäisen valmistajien mestaruuden. Sama kikkailu jatkuu myös tällä kaudella.

– Olemme päättäneet lisätä Craig Breenin Ruotsin ralliin Thierryn ja Ottin rinnalle, jotta meillä olisi mahdollisimman kilpailukykyinen paketti ja parhaat mahdolliset lähtöpaikat kilpailuun, Adamo perusteli.

Monte Carlossa voiton ottaneella Neuvillella on Ruotsissa ensimmäinen lähtöpaikka kilpailun ensimmäisenä kunnon ajopäivänä. Hallitseva mestari Tänak ja Breen starttaavat puolestaan WRC-letkan hänniltä, koska heillä ei ole yhtään MM-pistettä. Tänak ajoi rajusti ulos Monte Carlon rallissa.

Katso alta video Ott Tänakin hurjasta ulosajosta Monte Carlossa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Kuvaaja: Jari Kostilainen

Adamo kertoi, että Breenin valinnan taustalla oli irlantilaisen menestys Ruotsin rallissa kaksi vuotta. Breen ajoi Citroenilla toiseksi Ruotsissa vuonna 2018.

Hyundai on myös päättänyt siirtää Ruotsin rallin testiään viikolla eteenpäin. Hyundai-kuljettajien oli tarkoitus testata i20 WRC -autoa tällä viikolla Ruotsissa, mutta testit siirrettiin ensi viikolle 5.-7. helmikuuta.

– Teimme näin, koska emme tiedä, millaisissa olosuhteissa ralli ajetaan. Ei ole mitään järkeä tuhlata rahaa ja testipäiviä väärissä olosuhteissa, Adamo kertoi Rallit.fille Monte Carlon MM-rallin jälkeen.

Myös Toyota on lykännyt testejään tältä viikolta ensi viikon puolelle. Toyota järjestää testinsä Keski-Suomessa, minne on satanut lunta viime päivien aikana.

Ruotsin MM-rallin järjestäminen on yhä vaakalaudalla. Talvi on ollut poikkeuksellisen lämmin Värmlannissa, ja rallin keskuspaikkaan Torsbyhyn on ennustettu täksikin viikoksi plusasteita. Pidemmän ajan ennusteen mukaan lämpötilan odotetaan menevän pakkasen puolelle viikonvaihteessa.

Ruotsin MM-ralli on tarkoitus järjestää 13.-16. helmikuuta.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja