Seuraava ranskalainen rallilupaus tekee tuloaan – ajaa yhdeksän MM-rallia WRC-kalustolla

Pierre-Louis Loubet (oik.) ja Vincent Landais. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Ranskalainen Pierre-Louis Loubet pääsee ajamaan kattavan ohjelman Hyundain WRC-kalustolla tämän kauden rallin MM-sarjassa.

Hyundai Motorsport tiedotti, että se on ottanut 22-vuotiaan Loubet’n mukaan junioriohjelmaansa. Hyundai ei kertonut tarkemmin Loubet’n kilpailuohjelmasta, mutta viime vuoden WRC2-luokan mestari kertoo Facebook-sivuillaan, että hän ajaa kaikkiaan yhdeksän MM-rallia WRC-autolla.

Loubet nähdään ensimmäisen kerran Hyundai i20 WRC -auton ratissa Portugalin rallissa toukokuussa.

– Aloitamme nyt työt Vincentin (kartanlukija Landais) ja koko tiimin kanssa, jotta olemme parhaassa mahdollisessa iskussa Portugalissa, Loubet kertoo.

Lue myös: Uusi sinivalkoinen rallinimi valmis läpimurtoon – oletko kuullut hänestä? ”Kaverissa on huikea kokonaisuus”

Loubet saa rahoitusta WRC-ohjelmalleen Ranskan autourheiluliitolta FFSA:lta.

Hyundain junioriohjelmassa on mukana kaikkiaan viisi rallikuljettajaa. Norjalainen Ole Christian Veiby ja venäläinen Nikolai Grjazin aloittivat kautensa WRC2-luokassa viime viikonloppuna Monte Carlon MM-rallissa. Lisäksi ohjelmaan on nimetty irlantilainen Callum Devine sekä luxemburgilainen Gregoire Munster.

Lue myös: Hyundain WRC-tallipomo jatkaa taktista kikkailuaan – mutta päästäänkö Ruotsin rallissa ajamaan?

Katso alta kooste Monte Carlon MM-rallin huikeasta ratkaisusta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Hyundain junioriohjelman kuljettajat tuovat rahoitusta tallille, mutta saavat vastineeksi ammattimaiset puitteet.

– Meillä on viisi lahjakasta nuorta kaveria, jotka ovat jo näyttäneet nopeutta. Ryhmässä on hyvä sekoitus kuljettajia, joilla on jo kokemusta R5-autosta, sekä kuljettajia, jotka ovat suhteellisen uusia tässä luokassa. Kuljettajat voivat oppia toisiltaan kuten myös insinööreiltämme, Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo kertoo.

Hyundain WRC2-tiimi linkittyy vahvasti tallin uuteen tähtikuljettajaan Ott Tänakiin. Hyundain R5-autojen ajattamisesta ja huollosta vastaa virolainen RedGrey-tiimi, jonka omistajiin Tänak lukeutuu. Tallin toinen omistaja ja perustaja on Tänakin asioita hoitava Markko Märtin. Tiimi tunnettiin aiemmin nimellä MM Motorsport.

Hallitseva maailmanmestari Tänak, Monte Carlon MM-rallin voittanut Thierry Neuville, espanjalaiskonkari Dani Sordo ja ranskalaislegenda Sebastien Loeb ajavat tällä kaudella Hyundain tehdastiimin kuljettajina. Myös irlantilainen Craig Breen pääsee ajamaan Hyundain tehdastiimin pilottina ainakin helmikuisessa Ruotsin MM-rallissa.

Lue myös: Ruotsin MM-rallin järjestäjät vakuuttelevat: ”Emme näe mitään ongelmia”

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja